Τίμησε τον «Αετό του Έβρου» δωρίζοντας στον Δήμο Ορεστιάδας το παγκόσμιο χρυσό του μετάλλιο ο Χαριτωνίδης

 

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ορεστιάδας το μεσημέρι και στην οποία πήρε μέρος πλήθος από τον αθλητικό κόσμο της πόλης και συνολικά του Βορείου Έβρου, ο χρυσός νικητής στο αγώνισμα της δισκοβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών που έγινε στη Μάλαγα, δώρισε το χρυσό του αυτό μετάλλιο στον Δήμο Ορεστιάδας.

Η κίνηση είναι συμβολική αλλά και ουσίας, αφού με τον τρόπο αυτόν θέλησε να τιμήσει τον «Αετό του Έβρου», τον τεράστιο Νίκο Σαμαρά, τον αθλητή που ενέπνευσε και τον ίδιο ως παλιό αθλητή του βόλεϊ, πριν χρειαστεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πριν εννέα χρόνια για να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και από το οποίο αναδείχθηκε νικητής της ζωής.

Αυτός ο μαχητής λοιπόν, νικά και στους στίβους αλλά το πρώτο αυτό μετάλλιο που κατέκτησε το δώρισε στον Δήμο Ορεστιάδας, κάτι που ο ίδιος είχε προαναγγείλει πριν το κατακτήσει με επιστολή του η οποία διαβάσθηκε στον φετινό αγώνα παλαιμάχων “Παίζω για τον Νίκο“. Στην τελετή παράδοσης του μεταλλίου στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ήταν παρών και ο Γιάννης Κυλίτσης, που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο.

Ο Μαυρίδης ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε το μετάλλιο και θα πρέπει να αναμένουμε πλέον και τον Δήμο Ορεστιάδας να τιμήσει τον Χαριτωνίδη, ο οποίος απέδειξε με την κίνησή του ότι νιώθει περισσότερο Ορεστιαδίτης και Εβρίτης από πολλούς γηγενείς Ορεστιαδίτες και Εβρίτες. Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την τελετή, το οποίο ανέβασε το Radio Evros.