Super League: Νέα κακή εμφάνιση και ήττα από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο για την Ξάνθη

 

Ξάνθη και Ατρόμητος έδειξαν στα πρώτα λεπτά γιατί διαθέτουν δύο από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, με την Ξάνθη όμως να λυγίζει πιο εύκολα και τελικά στη συνέχεια να μην κάνει καλό παιχνίδι και να γνωρίζει την ήττα με 0-2, από τον Ατρόμητο που διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πολλά λάθη, φάσεις που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και ανάπτυξη με δυσκολία ήταν τα χαρακτηριστικά μέχρι  λίγο πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών αγώνα. Σε αυτό το διάστημα είχαμε και τις πρώτες τελικές από στημένες φάσεις. Οι κεφαλιές των Χατζηισαϊα και Ντάουντα δεν βρήκαν εστία και δεν ανησύχησαν τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Ουάρντα στο 41′  και πάλι από στημένη φάση βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, αφού εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έστειλε την στρογγυλή θεά στο αριστερό παραθυράκι του Σέρβου. Σε μια φάση βέβαια που ο Σέρβος κίπερ φάνηκε σαν να μην έχει αντιδράσει όπως μπορεί και όπως μας έχει συνηθίσει.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα από αυτή του πρώτου και σε αυτό έπαιξε ρόλο η διάθεση της Ξάνθης να επιτεθεί και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει τον στόχο της στο 47′ όταν ο Γέντρισεκ απέναντι από τον Γιαννιώτη καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο γκολκίπερ να πέσει στα πόδια του και να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική απόκρουση με τα πόδια.

Ο Ράσταβατς πραγματοποίησε γρήγορα, γρήγορα τις τρεις αλλαγές του, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του και να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή της ομάδας του, αλλά η Ξάνθη δεν κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Γιαννιώτη. Όταν μάλιστα αυτό έγινε στο 70ο λεπτό ο Μπαξεβανίδης έστειλε την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι και άουτ.

Η απάντηση του Κάναντι ήταν να γυρίσει το σύστημα του σε 5-3-2 με την είσοδο του Κρασαλίδη αντί του Ουάρντα και λίγο αργότερα να βάλει τον Μανούσο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του επιθετικά. Ο στόχος επιτέυθηκε, αφού ο Ατρόμητος έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Νικολά Ντιγκινί να “τιμωρεί” τον Ζίβκοβιτς για τη λανθασμένη θέση που είχε στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Γιαννούλης στο 83′ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Λουσέρο, Ντε Λούκας (58′ Ορφανίδης), Μεχία, Κίκε Μπουλά (67′ Ρότσε), Φλίσκας, Γέντρισεκ (58′ Τριάδης), Κασάδο, Μπρίτο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (86′ Ούμπιδες), Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Ουάρντα (72′ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (78′ Μανούσος)