Ένας Αλεξανδρουπολίτης και μια Ξανθιώτισσα στα 35 νέα πρόσωπα του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

 

Με 35 νέα πρόσωπα εμπλουτίστηκε το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας καθώς συνεχίζονται οι διαδικασίες ανανέωσης που του στελεχιακού δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δρομολόγησε πριν από έναν χρόνο ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για μια ακόμη «φουρνιά» με καταξιωμένους επαγγελματίες και επιστήμονες που δεν είχαν ασχοληθεί έως τώρα με την ενεργό πολιτική και οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, υπέβαλαν αίτηση ενδιαφέροντος και, αφού αξιολογήθηκαν, εντάχθηκαν στο Μητρώο Στελεχών, όπως συνέβη νωρίτερα και με δεκάδες άλλους.

Μέχρι στιγμής έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 1.500 στελέχη. Οι επιτελείς της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι η διαδικασία επιλογής νέων προσώπων είναι «μια δυναμική διαδικασία η οποία διευρύνεται διαρκώς», καθώς αναζητούνται στελέχη προς τρεις κατευθύνσεις: Πρώτον, για πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως θα εκτεθούν πολιτικά, συμμετέχοντας στα ανανεωμένα γαλάζια ψηφοδέλτια, δεύτερον, για τεχνοκράτες, και, τρίτον, για πολιτικά στελέχη τα οποία θα βοηθήσουν στην προσπάθεια κατά αρχήν της προγραμματικής προετοιμασίας και, κατόπιν, στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.

Επιδίωξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι «μια ουσιαστική ώσμωση μεταξύ παλιών και καταξιωμένων στελεχών από τη μια και νέων ανθρώπων από την άλλη». Όπως ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει «η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν έναν νέο αέρα στην πολιτική».

Σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τη συγκεκριμένη ομάδα των νέων στελεχών, στην οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια εστιάτορας από την Ξάνθη, μια ζαχαροπλάστης από την Ιεράπετρα, μια εκτιμήτρια ακινήτων, δύο γενετίστριες, δύο απόστρατοι αξιωματικοί, δύο ψυχίατροι και ένας εγκληματολόγος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης».

«Σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για αυτή την Παράταξη και στάθηκαν κοντά στην Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές του στιγμές του κόμματος», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζω απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους. Και οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν είτε στο επαγγελματικό τους χώρο είτε στις τοπικές τους κοινωνίες».

«Εάν θέλουμε με κάποιο τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων και της κοινωνίας, πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Ανθρώπους οι οποίοι έβλεπαν -και μπορεί να βλέπουν ακόμα- την πολιτική με καχυποψία. Είτε διότι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά, είτε γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι το ίδιο, είτε διότι θέλουν να προσφέρουν, αλλά δεν έχουν τον τρόπο αυτό να το κάνουν», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι, με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών, σπάμε όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα».

Διαβάστε τα βιογραφικά των στελεχών από την Θράκη:

Μαρία Τσιακίρογλου
Γεννήθηκε  το 1986 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2004 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής απο το οποίο αποφοίτησε το 2010. Με την επιστροφή της στην Ξάνθη, ανέλαβε  την οικογενειακή επιχείρηση, εστιατόριο στον πιο κεντρικό δρόμο της Ξάνθης ,το οποίο λειτουργεί επιτυχώς απο το 1949. Είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Εστιατορών Ν.Ξάνθης, Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν.Ξάνθης, μέλος στο ΔΣ κέντρου πολιτισμού ν.Ξάνθης, μέλος στο ΔΣ της Εργοανάπτυξης ΠΕ Καβάλας και αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ.  Μιλάει άπταιστα αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο, Τουρκικά.

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ
Γεννήθηκε  το 1977 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι κάτοχος BBA του Kingston Business School και εξειδικεύεται  στην Αστική Οικονομία & Eπιχειρηματικότητα και στο Area Branding. Είναι 3ης γενιάς έμπορος και τα τελευταία 15 χρόνια διευθύνει τις επιχειρήσεις INTERBAGNO που ίδρυσε ο πατέρας του το 1974, ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα διετέλεσε στέλεχος συμβουλευτικής. Είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το project Open Mall . Επίσης αποτελεί  μέλος της Γενικής Διοίκησης του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου. Έχει να επιδείξει μια σειρά από καινοτομίες, όπως η δημιουργία  του πρότυπου τεχνολογικά Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Αλεξανδρούπολης – AXD Open Mall στα πλαίσια του επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας πόλης «Αστική Επιχειρηματικότητα».

 

Πηγή:  http://www.protothema.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here