Εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης της ΕΠΟ για την «απαγορευμένη» φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων

 

Μπορεί οι διαρροές και η έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας να μιλούσαν για δικαίωση της ΠΑΕ Ποντίων στο θέμα με την απαγορευμένη φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, ωστόσο απόφαση επισήμως δεν έχει ακόμα ληφθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Πλέον έχουν συμπληρωθεί οκτώ ημέρες από την συζήτηση της υπόθεσης. Την Δευτέρα έληξε και η προθεσμία για να κατατεθούν τα έγγραφα υπομνήματα από τον δικηγόρο της ΠΑΕ Ποντίων Σταύρο Γεωργίου και πλέον αναμένεται η έκδοση της απόφασης και κατά βάση η καθαρογραφή της.

Όπως έγραψε από την Δευτέρα το ThrakiSportS, νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι καταρχήν η προσφυγή της ΠΑΕ Ποντίων στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν απορρίπτεται ως απαράδεκτη, άρα γίνεται δεκτή και εξετάζεται στην ουσία της. Αυτό που εξετάζεται κατά συνέπεια είναι αν είναι η ορθή η τιμωρία της ΠΑΕ Ποντίων για το ματς με την Αναγέννηση Παγουρίων για το Κύπελλο.

Σε εκείνο το ματς τα Παγούρια κέρδισαν με 3-0 στα χαρτιά αφού η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε ποτέ, με απόφαση του διαιτητή Κουμπαράκη που επικαλέστηκε σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ. Επιπλέον είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από την ΠΑΕ Ποντίων στο πρωτάθλημα ενώ επιβλήθηκε και βαρύτατο για ερασιτεχνικό σωματείο πρόστιμο που άγγιξε τις 2.000 ευρώ.

Από τότε, το σημαντικό είναι ότι στο διήμερο της δημοσιογραφικής απεργίας επιβλήθηκε και επισήμως από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η τιμωρία με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών για τον πρώτο αγώνα που δεν είχε διεξαχθεί στο πρωτάθλημα με τον Πανθρακικό, όταν ο διαιτητής δεν ξεκίνησε το ματς παρά την κάλυψη των φράσεων «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ».

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν υπάρξει δικαίωση της ΠΑΕ Ποντίων στην περίπτωση του Κυπέλλου, θα πρέπει να κάνει νέα προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων για τον μηδενισμό στο πρωτάθλημα καθώς και για τους επόμενους, κάτι που ωστόσο η ομάδα του Θρυλορίου προτίθεται έτσι κι αλλιώς να κάνει, καθώς μιλάμε για διαφορετικά πραγματικά περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αφού δικαίωση για την ΠΑΕ Ποντίων, όπως διαρρέεται τις τελευταίες ώρες, μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε: από την δυνατότητα να χρησιμοποιεί η ομάδα την «απαγορευμένη» φανέλα μέχρι απλά τη μείωση του προστίμου, ακόμα και αν τελικά της απαγορευθεί να φοράει τη φανέλα, κάτι που είναι ο βασικός σκοπός της.

Αυτό άλλωστε έσπευσε να επισημάνει μέσω facebook η ΠΑΕ Ποντίων, «δικαιωθήκαμε αλλά επειδή ήταν πολλά αυτά που ζητήσαμε, δεν ξέρουμε με ακρίβεια όλα τα θέματα». Ανάλογα με την απόφαση και το σκεπτικό της, θα κριθούν και τα επόμενα επεισόδια του σήριαλ, που είναι δεδομένο πάντως ότι θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια, στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στις δικαστικές αίθουσες…