Δεν πήρε πιστοποιητικό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης λόγω χρεών και κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα

 

Άμεσος είναι ο κίνδυνος να αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Volley League ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς η ομάδα του Έβρου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που συνεδρίασε για το θέμα αυτό την Τετάρτη.

Επίσημη ανακοίνωση δεν βγήκε, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν η μία από τις δύο ομάδες της Α1 Κατηγορίας που δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής. Η έκπληξη είναι η άλλη, καθώς πρόκειται για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί τίποτα δεν είναι επίσημα ανακοινωμένο, o ΠΑΟΚ βρέθηκε σε αυτήν την δεινή θέση από… καραμπόλα, καθώς ο ΑΣ είναι και εκκαθαριστής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και για αυτόν τον λόγο βρέθηκε ότι δεν είναι φορολογικά ενήμερος για μια υπόθεση του… 2003, ωστόσο λέγεται ότι ήδη έχει λυθεί, έχουν συγκεντρωθεί τα σχετικά έγγραφα και την Παρασκευή θα παρουσιαστούν στην ΕΕΑ ώστε να εκδοθεί άδεια και να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα.

Λίγο πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για τον Εθνικό, αλλά και πιο απλά ταυτόχρονα. Το ζήτημα έχει να κάνει με ένα παλιό χρέος στον Χρήστο Κίτσιο, που έχει τελεσιδικήσει και ο πρώην αθλητής του Εθνικού το ζητάει άμεσα μαζί με τους τόκους. Είναι παλιά και γνωστή υπόθεση που με διάφορους τρόπους εδώ και χρόνια ξεπερνιόταν κάθε φορά, ωστόσο πλέον έχουμε φτάσει μια ανάσα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και εξαιτίας αυτής της εμπλοκής ο Εθνικός δεν έχει πιστοποιητικό.

Το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα και εφόσον δεν εκδοθεί, ουσιαστικά αυτό σημαίνει αποβολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και υποβιβασμό την επόμενη περίοδο στην Α2 Κατηγορία. Εναλλακτικό σενάριο δεν δείχνει να υπάρχει, αν και λέγεται ότι με μια ερμηνεία του κανονισμού μπορεί απλά να αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον σύλλογο του Έβρου σε κάθε ματς και να επιστραφούν αν πληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις ελάχιστες ώρες που απομένουν ως την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Εθνικός καλείται να πληρώσει ή να έρθει σε διακανονισμό. Το ζήτημα είναι ότι αυτό το γνώριζαν άπαντες, επομένως για να μην είχε επιτευχθεί ο περίφημος διακανονισμός μέχρι χθες, κανείς δεν εγγυάται ότι ο Κίτσιος θα ρίξει νερό στο κρασί του και θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο τώρα.

Συνεπώς αυτοί που πλέον τρέχουν και έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι να μαζέψουν και να του δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα είναι οι διοικούντες του Εθνικού. Αλλά δίνοντας αυτό το ποσό στον Κίτσιο, προφανώς θα σημαίνει νέες καθυστερήσεις στα ποσά που οφείλονται στους νυν παίκτες. Ο Παλέντζας ήδη κούνησε μαντίλι και η κατάσταση, στον απόηχο της μεγάλης πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, μυρίζει μπαρούτι για ακόμα μια φορά.

Και όλα αυτά, ενώ τελικά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες κατάφεραν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στην Volley League όλες οι υπόλοιπες ομάδες, ακόμα και ο Παναθηναϊκός που δεν είχε στον ήλιο μοίρα μέχρι πριν λίγες μέρες ή η Παναχαϊκή, που ο Νίκος Ρουμελιώτης έγραφε το πρωί της Τρίτης στο facebook ότι κατά 99% δεν θα προλάβει. Τελικά πρόλαβαν και τα κατάφεραν όλοι αυτοί και βρέθηκε να κινδυνεύει ο Εθνικός…