Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν ψήφισε ο Τοροσίδης στους κορυφαίους της χρονιάς! Οι άλλες επιλογές του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας…

 

Ήταν το απόλυτο φαβορί από την αρχή και δεν διέψευσε τα προγνωστικά. Από τα χέρια του ισχυρού άνδρα της FIFA Tζιάνι Ινφαντίνο παρέλαβε ο Κρίστιανο Ρονάλντο το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ είναι η πέμπτη φορά που κατακτά το βραβείο. Πέντε φορές κορυφαίος έχει αναδειχθεί και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, που έμεινε δεύτερος στην σχετική ψηφοφορία.

«Σας ευχαριστώ που με ψηφίσατε. Είναι σημαντικό που βρίσκονται εδώ ο Λίο (Μέσι) και Νεϊμάρ. Θέλω να ευχαριστήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη στήριξη όλη τη χρονιά. Είμαστε για πρώτη φορά στην Αγγλία και κερδίζω το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι μια υπέροχη στιγμή για εμένα. Ευχαριστώ τους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

O Zινεντίν Ζιντάν αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς. Ο τεχνικός της Ρεάλ κατέκτησε τέσσερις τίτλους μεταξύ αυτών και το Τσάμπιονς Λίγκ για δεύτερη σερί χρονιά και άφησε πίσω του δίκαια το ιταλικό δίδυμο των Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Αντόνιο Κόντε.

Πέρα από τον κορυφαίο παίκτη και τον κορυφαίο προπονητή, η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει συνολικά πέντε παίκτες στην κορυφαία 11άδα της FIFA. Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς που οδήγησαν τη «βασίλισσα» στη δεύτερη σερί κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης περιλαμβάνονται στους καλύτερους 11 της FIFA.

Oι υπόλοιποι έξι είναι οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Γιουβέντους/Παρί Σεν Ζερμέν), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους/Μίλαν), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Μέσι (Μπαρτσελόνα) και Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα/Παρί Σεν Ζερμέν).

Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε, όπως προαναφέρθηκε, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο εμβληματικός πορτιέρο της «Μεγάλης Κυρίας» ήταν ο στυλοβάτης της ομάδας που έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι ομοσπονδιακοί προπονητές όλων των χωρών του κόσμου, οι αρχηγοί των εθνικών τους ομάδων και επιλεγμένοι δημοσιογραφοι από την FIFA.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Τοροσίδης, πήγε με το ρεύμα και επέλεξε για κορυφαίο τον νικητή Κριστιάνο Ρονάλντο, έδωσε τρεις βαθμούς στον Λιονέλ Μέσι και έναν στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Αναφορικά με τους παίκτες, ο Ξανθιώτης μπακ της Μπολόνια και αρχηγός της Εθνικής έδωσε τους πέντε βαθμούς στον Ζιντάν, άφησε δεύτερο τον Κόντε και έβαλε στη λίστα και τον πρώην προπονητή του στον Ολυμπιακό, Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Στους προπονητές, ο Μίχαελ Σκίμπε προτίμησε τον Αντόνιο Κόντε αντί του Ζινεντίν Ζιντάν (στην ψηφοφορία κατετάγησαν ανάποδα), ενώ στην 3η θέση επέλεξε τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Αναφορικά με τους παίκτες, ο γερμανός έδειξε την προτίμησή του στον Τόνι Κρόος για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2016-2017, με δεύτερο τον Εντέν Αζάρ και τρίτο τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, τρεις ποδοσφαιριστές που δεν ήταν καν στην τελική τριάδα της FIFA.