Πρωτοφανής σύμπραξη των οπαδών της Μπεσίκτας, της Γαλατασαράι και της Φενέρμπαχτσέ στην… Κομοτηνή

 

Είναι σα να λέμε ότι μαζί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ οργανώνουν από κοινού μια εκδήλωση. Το έκαναν αυτοί της Φενερμπαχτσέ, της Μπεσίκτας και της Γαλατασαράι αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι η «εκδήλωση αλληλεγγύης» πραγματοποιήθηκε στην… Κομοτηνή.

Όλα αυτά συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (20 Οκτωβρίου) στο ξενοδοχείο  Cris&Eve, που βρίσκεται στον παλιά εθνική οδό από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολης και τις Σάπες. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο από διάφορα σημεία της Ροδόπης αλλά και του Έβρου και της Ξάνθης και ήρθε στο φως της δημοσιότητας από δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μιλιέτ».

Σύμφωνα με αυτό, την πρωτοβουλία για την διοργάνωση αυτής της βραδιάς, που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα με σκοπό τα χρήματα να διατεθούν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, την είχαν οι οπαδοί εν Ελλάδι (και βασικά εν Δυτική Θράκη) της Φενέρ, αλλά την στήριξαν και οι οπαδοί «Τσαρσί» της Μπεσίκτας αλλά και οι «Ούλτρασλάν» της Γαλατασαράι.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και χάρη στην μετάφραση που μας προσφέρει το tourkikanea, στην βραδιά αυτή «που συνένωσε διάφορα χρώματα, μετείχαν ο υποπρόξενος Νταβούτ Οτζάκ, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπρόεδρος του DEB Ερντί Σερίφ, ο αντιπεριφερειάρχης Αν, Μακεδονίας και Θράκης Αχμέτ Ιμπράμ, οι αντιδήμαρχοι Αρριανών Ριντβάν Χατζή και Ουμμέτ Μαχμούτ Χουσείν,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Σαλίχ Αχμέτ,  ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης  Αϊντίν Αχμέτ, ο πρόεδρος του BTAYD Ερτζάν Αχμέτ και μέλη του Δ.Σ. , ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μειονοτικού-Φολκλορικού Συλλόγου Σαπών Οζγκιούρ Γιουσούφ και μέλη του Δ.Σ».

H εκδήλωση άρχισε με ομιλίες.  Καταρχήν τον λόγο πήρε ο Μουμίν Χασάν, πρόεδρος της ομάδας φιλάθλων Ελλάδας της Φενερμπαχτσέ. Χαιρέτισε τους παρισταμένους και τους ενημέρωσε σχετικά με την βραδιά. Ο Μουμίν Χασάν ευχαρίστησε επίσης τους φιλάθλους από τις άλλες ομάδες. Αργότερα τον λόγο πήραν ο πρόεδρος του επονομαζόμενου «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» Ερτζάν Αχμέτ, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ και ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ, που συνεχάρησαν αυτούς που συνέβαλαν και συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Μετά από τις ομιλίες παρουσιάστηκαν επί σκηνής φανέλες των ομάδων της Μπεσίκτας, της Γαλατασαράι και της Φενερμπαχτσέ που το ενδιαφέρον είναι ότι έφεραν τις υπογραφές των παικτών των τριών τουρκικών ομάδων. Οι παρεβρισκόμενοι είχαν δικαίωμα να μπουν σε λαχειοφόρο αγορά για να τις διεκδικήσουν κόβοντας εισιτήρια του ενός ευρώ, που συγκεντρώθηκαν για τον φιλανθρωπικό σκοπό της βραδιάς και κατόπιν κλήρωσης οι τρεις φανέλες απέκτησαν κατόχους.

Η βραδιά μετά από τις ομιλίες των επισήμων συνεχίστηκε με συναυλία της γνωστής τουρκάλας καλλιτέχνιδος Ντιλέκ Κοτς, που είναι ιδιαίτερα γνωστή και στο ελληνικό κοινό. Πάντως, η ιστοσελίδα tourkikanea που ειδικεύεται σε μεταφράσεις από τα τουρκικά έκανε και την μετάφραση του σχετικού δημοσιεύματος της Μιλιέτ, σχολιάζει ότι «ένα λίγο έμπειρο μάτι καταλαβαίνει πως πρόκειται για προξενική εκδήλωση που αποσκοπεί στον εκτουρκισμό της μειονότητας διαμέσου της ταυτοποίησης των νέων με τις ομάδες της Τουρκίας» και αναρωτιέται: «Ποιος πλήρωσε άραγε τα έξοδα της Τουρκάλας καλλιτέχνιδος;…».