Ο 16χρονος Ξανθιώτης που έπαιξε τρεις αγώνες σε 24 ώρες και τους κέρδισε και τους τρεις!!!

 

Ο Χρήστος Αμοιράς, παίκτης του Αρίωνα Ξάνθης και μαθητής της Α’ Λυκείου, έκανε ένα καταπληκτικό διήμερο για τον ίδιο και τον σύλλογό του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κλήθηκε να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες και κατάφερε να πάρει με την ομάδα του το ροζ φύλλο αγώνα και από τους τρεις!

Όπως αναφέρει η Ξάνθη Sport, το Σάββατο ξεκίνησε με το εφηβικό τμήμα του Αρίωνα που νίκησε 66-52 στο τοπικό ντέρμπι την Ασπίδα, με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας να επιτυγχάνει 17 πόντους με 4 τρίποντα.

Με το που τελείωσε αυτός ο αγώνας στο κλειστό Μπαλτατζή, ο Αμοιράς ενίσχυσε και το ανδρικό τμήμα του Αρίωνα στη νίκη επί της Θύελλας Φερών για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ο 16χρονος πλέι μέικερ πρόσθεσε στο ενεργητικό του άλλους 11 πόντους με δύο τρίποντα.

Δυο αγώνες σε μια μέρα και βασικά σε 4 ώρες είναι πολλοί. Αλλά ο Χρήστος Αμοιράς δεν είναι απλά έφηβος και άνδρας. Παραμένει και παίδας. Έτσι το απόγευμα της Κυριακής αγωνίστηκε και με το παιδικό τμήμα του Αρίωνα στην αναμέτρηση με το αντίστοιχο του Λεύκιππου.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 5.00 το απόγευμα, δηλαδή πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την έναρξη του πρώτου αγώνα που είχε δώσει το Σάββατο. Νέα νίκη με 105-77, με τον Αμοιρά να σημειώνει 16 πόντους με δύο τρίποντα. Απολογισμός; Τρεις νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια σε 24 ώρες, επιτυγχάνοντας συνολικά 44 πόντους…