Ντροπιάζουν τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά καταργώντας κανονισμούς και προκηρύξεις για συμφεροντολογικούς λόγους

 

Περισσότερο σε… ιλαροτραγωδία ή αν θέλετε σε κωμωδία μοιάζουν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην διοργανώτρια του Λιγκ Καπ ΕΣΑΠ, που διαπίστωσε κατόπιν εορτής ότι τα έκανε… μπντάρα με την προκήρυξη μιας διοργάνωσης στην οποία επιχειρήθηκε πριν τέσσερα χρόνια να δοθεί λάμψη χαρίζοντάς της το όνομα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά.

Ο Ηρακλή Χαλκίδας αν και πανηγύρισε στο γήπεδο την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ, όπου δεδομένα και χωρίς αμφισβήτηση θα βρίσκεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, κινδυνεύει να την χάσει στα… χαρτιά και τα γραφεία της ΕΣΑΠ η οποία με ανακοίνωσή που εξέδωσε έκανε δεκτό το αίτημα του Φοίνικα Σύρου για ασάφεια της προκήρυξης που η ίδια δημιούργησε ως προς τις περιπτώσεις ισοβαθμίας και πλέον η πρόκριση θα αποφασιστεί απο το ΔΣ της ΕΣΑΠ, δηλαδή από τους ίδιους τους παράγοντες δια… περιφοράς!!!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΑΠ, έγινε δεκτό το αίτημα του Φοίνικα Σύρου και υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ασάφεια «αναφορικά με την περίπτωση ισοβαθμίας στην πρώτη θέση όπως είναι διατυπωμένη στην προκήρυξη της διοργάνωσης το ζήτημα θα κριθεί – όπως άλλωστε προβλέπει και η ίδια η προκήρυξη – από το Δ.Σ. κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου της διοργανώτριας. Η απόφαση θα ληφθεί δια περιφοράς και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 24 Οκτωβρίου».

«Κύριοι, στην προκήρυξη δεν υπάρχει καμία ασάφεια και δεν χρειάζεται νομική γνωμοδότηση. Προκρίνεται ο Ηρακλής Χαλκίδας με 1 νίκη 1 ήττα γιατί το πηλίκο του κλάσματος 5/3 είναι καλύτερο του 6/4 αφού η αριθμητική θεωρεί μεγαλύτερο το 1,666 από το 1,5. Τελεία και παύλα», σχολιάζει στο volleynews ο κομοτηναίος δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης, ο οποίος προσθέτει: «Γελάει η παγκόσμια αθλητική κοινότητα με το Λιγκ Καπ της ΕΣΑΠ, όπου καταργήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας εξαιτίας της τεμπελιάς, της αβελτηρίας και της ξεπέτας».

Ο Λεμονίδης εξηγεί γλαφυρά τι έχει συμβεί: «Αν υπήρχε αθλητική αστυνομία, θα συλλάμβανε πρώτα τον εμπνευστή ή  καλύτερα τον αντιγραφέα της προκήρυξης και θα του επέβαλε δια βίου την απαγόρευση προσέγγισης σε αθλητικούς χώρους σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων. Τι έκανε ο γίγαντας; Πήρε την προκήρυξη της Α1 Γυναικών και την αντέγραψε. Έλα όμως που εκεί αναφέρονται σε πρωτάθλημα 22 αγώνων και κατά την προσέγγισή τους προηγούνται τα σετ από τις νίκες και τα μεταξύ των ισοβαθμούντων αποτελέσματα. τα προκριματικά του Λιγκ Καπ είναι ένα τουρνουά δύο αγώνων και καταγράφεται ως ηλίθιο να προηγούνται τα σετ των νικών, γιατί μπορεί να προκύψουν τραγελαφικά αποτελέσματα, όπως και συνέβη. Έτσι αποκλείστηκε από την τελική φάση μια αήττητη ομάδα που κέρδισε και τους δυο αντιπάλους της και πάνω από όλα την ομάδα με την οποία ισοβάθμησε. Δεν έχει αποκλειστεί ποτέ και πουθενά μια αήττητη ομάδα αλλά στην ΕΣΑΠ τα κατάφεραν και θα τους γράψουν στο βιβλίο Γκίνες».

«Εκτός από τον εμπνευστή – αντιγραφέα πρέπει να επιβληθούν αθλητικές ποινές και στους 12 εκπροσώπους των σωματείων της ΕΣΑΠ που συμφώνησαν και υπέγραψαν αλλά και στους 12 προπονητές που διάβασαν (αν την διάβαζαν) την προκήρυξη και δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο», προσθέτει ο Στέφανος Λεμονίδης και καταλήγει: «Και η ιλαροτραγωδία συνεχίζεται με την ΕΣΑΠ να εφαρμόζει την προσφιλή τακτική της κατάργησης κανονισμών και προκηρύξεων για συμφεροντολογικούς λόγους. Βλέπετε, ο παθών και συνυπεύθυνος Φοίνικας Σύρου θα διοργάνωνε το φάιναλ φορ και τώρα πρέπει να ψάχνουν νέο διοργανωτή που θα καλύψει τα έξοδα και είναι δύσκολη η εποχή για ήρωες».

Στο μεταξύ η ιστορία με το απίστευτο σκηνικό που στήθηκε στο Λιγκ Καπ με τον αποκλεισμό του διοργανωτή του φάιναλ φορ, Φοίνικα Σύρου, αποκτά διαφορετική τροπή και εκθέτει ακόμη περισσότερο τη διοίκηση (και μόνο αυτή) της ΕΣΑΠ, καθώς όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό του Φοίνικα, που ενώ είχε δύο νίκες και 4 βαθμούς (και τα δύο ματς στο τάι μπρέικ) κι ο Ηρακλής Χαλκίδας είχε μία νίκη με 3-0 και μία ήττα με 3-2 κι επίσης 4 βαθμούς (και σύμφωνα με την προκήρυξη δεν μετρούν πρώτα οι νίκες, αλλά οι βαθμοί και μετά ο συντελεστής των σετ) προέκυψαν και νέα στοιχεία για το συγκεκριμένο φιάσκο.

Συγκεκριμένα, «μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου, κάποιοι αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που ελοχεύει στην περίπτωση που κερδίσει με 3-2 η Χαλκίδα και άρχισαν τα τηλέφωνα. Αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο, οι παράγοντες της ΕΣΑΠ συζήτησαν το ενδεχόμενο να αλλάξει η προκήρυξη το πρωί της Κυριακής. Κι αν απορείτε πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, υπενθυμίζουμε ότι πέρσι το πρωί του Σαββάτου που ξεκινούσε το πρωτάθλημα η ΕΣΑΠ άλλαξε την προκήρυξη του πρωταθλήματος προκειμένου να περάσει το Ζηρίνειο και να παίξει η Κηφισιά.
Ευτυχώς ή δυστυχώς αντιλήφθηκαν ότι αυτή η ενέργεια θα τίναζε το όλο το σύστημα στον αέρα, κι έτσι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην αλλαγή και να τα’ αφήσουν ως έχει με τα γνωστά αποτελέσματα».

Πλέον η υπόθεση έχει πάει στη νομική υπηρεσία και κατόπιν στο ΔΣ της ΕΣΑΠ που καλείται να αποφασίσει δια περιφοράς, αλλά δεδομένα είναι ότι με όλα αυτά το άθλημα έχει μικρύνει ακόμα περισσότερο. Όπως σχολίασε και ο Δημήτρης Αρβανιτίδης του volleyplanet στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Επιτέλους βάλτε ένα τέλος…. Μην προσβάλετει την μνήμη του Νίκου Σαμαρά με την ανικανότητας σας. Σταματήστε τον διασυρμό σας…. Αν δεν μπορείτε, ΚΛΕΙΣΤΕ το ΜΑΓΑΖΑΚΙ σας…».

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο η διοργανώτρια ΕΣΑΠ, μπορεί τουλάχιστον να βγάλει το όνομα του Νίκου Σαμαρά από τον τίτλο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Καλές οι προθέσεις, αλλά πλέον κάτι τέτοιο σε μια διοργάνωση που φέτος γίνονται αυτά τα τραγελαφικά πράγματα και πέρυσι έγιναν άλλα τραγελαφικά με το φάιναλ φορ να ορίζεται στην Κύπρο και να διεξάγεται τελικά στου… Ρέντη, μόνο δυσφήμιση αποτελεί για τον Αετό του Έβρου. Και τα σύμβολα αυτού του τόπου και αυτού του αθλήματος πρέπει να τα προστατεύουν και όχι να τα δυσφημούν και ουσιαστικά να τα προσβάλουν κάποιοι εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας και ανευθυνότητας, τοποθετώντας τα δίπλα σε έννοιες και διοργανώσεις που έχουν χάσει κάθε έννοια σοβαρότητας και αξιοπιστίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here