ΕΠΣ Θράκης: Ιστορική και επεισοδιακή νίκη για τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής επί του Ορφέα Ξυλαγανής

 

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα με δυο αποβολές και χαμένο πέναλτι που διεξήχθη στο νέο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης (μετά από την αδεία που πήρε την προηγούμενη μόλις μέρα) μεταξύ του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και του φιλοδοξου Ορφέα Ξυλαγανής, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 παίρνοντας την πρώτη τους ιστορική νίκη στην Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να πετύχει την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα αφού μέχρι τώρα μετρούσε 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και αυτό το κατάφερε μόλις στο 7’ ανοίγοντας το σκορ με σουτ του Τριανταφυλλίδη. Ο Ορφέας Ξυλαγανής δεν τα παράτησε, αντιθέτως μπήκε δυνατά μετά το γκολ που δέχτηκε δημιούργησε ευκαιρίες κερδίζοντας αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και σε ένα από αυτά ο αξιολογήμενος διαιτητής Χούσκογλου απέβαλε στο 44′ τον Αλεξίου των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη που έφερε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος ο Ορφέας συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά ο Χατζίδης κόντρα στην ροή του αγώνα με κοντινό σουτ στο 55’έκανε το 2-0 κλειδώνοντας την νίκη για την ομάδα του. Ωστόσο στο 65′, έγινε η νέα φάση που ξεσήκωσε τους γηπεδούχους όταν ο Χούσκογλου έδωσε πέναλτι ύστερα από την ανατροπή του Χασάν μέσα στην περιοχή από τον Καλιανίδη ο οποίος δέχτηκε την απευθείας κόκκινη καθώς ανέτρεψε σε μια αμφισβητούμενη φάση τον επιθετικό του Ορφέα στα όρια της μεγάλης περιοχής αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες.

Η Ξυλαγανή δεν έχασε την ευκαιρία μείωσε σε 2-1 με τον χασάν να ευστοχέι νικώντας τον Χρόνη, ωστόσο ο πΑΟΚ παρά οτι έπαιζε με 2 παίκτες λιγότερους έχοντας καταπληκτικό τον νεοαποκτηθέντα Θεοδωρίδη κερδισε πέναλτι στο 80 ‘ αλλά ο Πουλακίδας θα πει όχι στην εκτέλεση του ιδίου κρατώντας το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι παρά το σημαντικό πλεονέκτημα με 2 παίκτες παραπάνω για 30 λεπτά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με το τελικό 2-1 να δίνει τους πρώτους βαθμούς στην Α’ κατηγορία για τους παθιασμένους γηπεδούχους.

ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Ισαακίδης): Χρόνης, Καλλιανίδης, Αχμέτ, Αλεξίου, Μουμίν, Θεοδωρίδης, Πυλαρινός, Τριανταφυλίδης, Χατζίδης, Κελεσίδης, Παγκοζίδης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Τσορμπατζόγλου): Πουλακίδας, Γιαννακουδάκης, Ιωάννου, Πενόπουλος, Γκανούδης, Ζούκας, Μακίδης, Τροκάνας, Γκόγκος, Γεωργιάδης, Χασάν

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ