Απίστευτο και άξιο θαυμασμού κατόρθωμα από τον Ξανθιώτη δρομέα Παναγιώτη Σιδηρόπουλο

 

Με απίστευτη ψυχική και σωματική δύναμη, ο Ξανθιώτης δρομέας (με καταγωγή από το Δαφνώνα) Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, κατάφερε μία αξιοσημείωτη επίδοση συμμετέχοντας σε δύο υπερ-μαραθώνιους βουνού σε διάστημα μία εβδομάδας(!) σε μία προσπάθεια να καλύψει τρέχοντας στα βουνά της Ροδόπης σχεδόν 330 χιλιόμετρα!

Ο 54χρονος δρομέας, ιατρός (ΩΡΛ) στο επάγγελμα, το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου συμμετείχε και τερμάτισε στον απαιτητικό αγώνα Παρθένου Δάσους «V.F.U.T» (Virgin Forest Ultra Trail) του Παρανεστίου καλύπτοντας 162 χιλιόμετρα μετά από 27 ώρες, 58 λεπτά και 08 δεύτερα, τερματίζοντας μάλιστα 8ος στη γενική κατάταξη και δεύτερος στην ηλικιακή του κατηγορία.

Μία εβδομάδα αργότερα, στον φετινό «ROUT/Rodopi Advendurun» (Rodopi Ultra Trail) του τρέχοντος τριημέρου (20-22 Οκτωβρίου) που πραγματοποιήθηκε στη Χαϊντού και σε διαδρομές στην οροσειρά της Ροδόπης, συμμετείχε στη διαδρομή των 164 χιλιομέτρων, ξεκινώντας μαζί με τους υπόλοιπους 165 δρομείς την προσπάθεια του τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/10) και ολοκληρώνοντας την προσπάθεια στην 31η θέση με χρόνο 30.50.11.

«Η προσπάθεια του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου είναι πρωτόγνωρη με το εγχείρημα των δύο αγώνων, την ίδια χρονιά, σε διάστημα μίας εβδομάδας όμως είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος προετοιμαζόταν πολύ καιρό και, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν μπορεί να τα καταφέρει με επιτυχία», σχολιάζει η εφημερίδα Εμπρός που αναδεικνύει το θέμα.

Εξάλλου ο 54χρονος δρομέας στο παρελθόν και σε διαφορετικές χρονιές έχει πάρει μέρος σε προηγούμενους αγώνες R.O.U.T. και V.F.U.T. αλλά και σε δεκάδες αγώνες μεγάλων αποστάσεων, στον κλασικό Μαραθώνιο, στον Olympus Marathon, Paggaio Trail Run, Θεαγένειο Γύρο της Θάσου (φωτό), Skyrunning στην Οίτη και άλλους πολλούς αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους δρομείς στην Ελλάδα, ειδικότερα και στην ηλικιακή κατηγορία 50-59 ετών.