Volley League: Οι τρεις αντίπαλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ που θα γίνει (;) στη Σύρο χωρίς την… Σύρο

 

Μπορεί ο Φοίνικας Σύρου να κέρδισε τον Ηρακλή Χαλκίδας, ωστόσο η ομάδα της Εύβοιας ήταν εκείνη που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ από το οποίο θα απουσιάσει ο διοργανωτής Φοίνικας (αν και με την ΕΣΑΠ δεν πρέπει να είναι κανείς τόσο σίγουρος για το που θα γίνει η διοργάνωση).

Ο Φοίνικας Σύρου κέρδισε με 3-2 τον Ηρακλή Χαλκίδας κι έχοντας κερδίσει με 3-2 και τον Εθνικό Πειραιώς, οι Συριανοί πανηγύρισαν την πρόκριση τους στο φάιναλ 4 του Λιγκ Καπ που διοργανώνουν οι ίδιοι. «Μόνο που όπως αποδείχθηκε κανείς δεν είχε διαβάσει την προκήρυξη, η οποία είναι ίδια μ’ αυτή του πρωταθλήματος στις περιπτώσεις ισοβαθμίας και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχει εναρμονιστεί με τις διεθνείς πρακτικές που δεν έχει ως πρώτο κριτήριο τις νίκες, μετά τους βαθμούς και μετά τα σετ, αλλά έχει ως πρώτο κριτήριο τους βαθμούς και μετά τον συντελεστή των σετ», σχολιάζει ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed.

Έτσι ο Φοίνικας που είχε δύο νίκες με 3-2 σετ είχε 4 βαθμούς και 6-4 σετ (1.5 συντελεστή) ενώ ο Ηρακλής Χαλκίδας που είχε μία νίκη με 3-0 και μία ήττα με 3-2 είχε επίσης 4 βαθμούς, αλλά 5-3 σετ (1.66 συντελεστή) και πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση! Κι έτσι ο Φοίνικας μπορεί να πανηγύρισε μετά το ματς, αλλά ο Ηρακλής Χαλκίδας πήρε την πρόκριση – κι όλα αυτά σε ένα ματς που ο Φοίνικας προηγήθηκε με 2-0!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Κηφισιά με 3-0 (25-20, 25-20, 26-24) και πήρε την πρώτη θέση, σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν από 61% στην επίθεση.

Ο Παμβοχαϊκός με 30 πόντους του Παλέντζα ζορίστηκε κόντρα στην Παναχαϊκή επικρατώντας με 3-1 (27-25, 25-14, 15-25, 25-22) και πήρε το εισιτήριο.

Τέλος ο κάκιστος ΠΑΟΚ (είχε 40% στην επίθεση με τον Σφαράνοβιτς να έχει 6/21, τον Γκιόν 11/24, τον Σακόγλου 11/28) νίκησε με 3-1 (20-25, 25-19, 25-12, 25-22) τη μαχητική Νίκη Αιγινίου, αλλά κι οι δύο αποκλείστηκαν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που με δυο νίκες είχε τσεκάρει το πρώτο εισιτήριο ήδη από το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά συνέπεια οι αντίπαλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο φάιναλ φορ θα είναι ο Ολυμπιακός, ο Παμβοχαϊκός και ο Ηρακλής Χαλκίδας. Ένας εξ αυτών θα κληρωθεί στον ημιτελικό και εφόσον ο Εθνικός τα καταφέρει, θα προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό Λιγκ Καπ.