Καταγγελία της ΠΑΕ Ποντίων σε βάρος στελεχών και παικτών ομάδας της Ροδόπης για «ανθελληνική δράση»

 

Ακόμα πιο σοβαρές διαστάσεις παίρνουν τα πράγματα στην ΕΠΣ Θράκης, μετά την αναφορά της ΠΑΕ Ποντίων  ότι παράγοντες αλλά και παίκτες μειονοτικής ομάδας που αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ροδόπης συμμετείχαν σε συνάντηση με σύλλογο στην Τουρκία που έχει ως έμβλημά του την σημαία της επονομαζόμενης «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Η εκδήλωση έγινε στην Προύσα και είχε αναδειχθεί από το ThrakiSportS με αποκαλυπτικό δημοσίευμα τον περασμένο Ιούνιο. Τότε γράφαμε, μεταξύ άλλων, ότι όπως είχε αποκαλυφθεί στην ιστοσελίδα του επονομαζόμενου «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD)», «η ηγεσία της ομάδας Ένωση Γιακά που σχημάτισαν τα χωριά Αγιοχώρι, Νέδα, Ήπιο και Στροφή, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ερντί Σερίφ και ποδοσφαιριστές που μετέχουν στην Β΄Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης, επισκέφτηκαν το παράτημα Προύσας του “Συλλόγου Αλληλεγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης”».

Ο BTTDD πολλούς χαρακτηρίζεται ως ανθελληνικός, καθώς πρωτοστατεί σε καταγγελίες κατά της Ελλάδας σε διάφορα διεθνή φόρα υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται δικαιώματα μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ενώ έχει ως σήμα του στην σημαία της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του συγκεκριμένου συλλόγου είχε τότε εκφράσει την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και σύμφωνα με την μετάφραση που είχε διαρρεύσει, είχε πει στους παράγοντες και τους παίκτες που είχαν βρεθεί στη συνάντηση ότι «με τις αθλητικές σας δραστηριότητες, συμβάλλετε στην ενότητα και την ομοψυχία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, στην ειρήνη και την φιλία. Σας συγχαίρω και εύχομαι επιτυχίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά την συμβολή των χωριών σας με πρώτη την Νέδα στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, όπως είχε επισημάνει το ThrakiSportS τότε, δεν διευκρινιζόταν ποια είναι η ομάδα Ένωση Γιακάς που εμφανιζόταν να μετέχει στην Β’ ΕΠΣ Θράκης, αφού ομάδα με τέτοιο όνομα δεν  υπάρχει στα μητρώα της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης. Ωστόσο, σύμφωνα με την της ΠΑΕ Ποντίων στην σελίδα που διατηρεί στο facebook, πρόκειται για το Αγιοχώρι, που πράγματι μετείχε τότε αλλά και φέτος στην Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης. Η ΠΑΕ Ποντίων προσθέτει ότι εννέα στελέχη και ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης ομάδας βρίσκονται στην φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το καλοκαίρι το ThrakiSportS (φωτο δεξιά).  Επισήμως βέβαια, δεν αναφέρει το όνομα της ομάδας στην καταγγελία της αλλά την φωτογραφίζει επαρκώς, λέγοντας ότι είναι η ίδια ομάδα που τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης για πλαστογραφία με αφαίρεση 5 βαθμών. Άλλωστε, μόνο αυτή η ομάδα υπέστη την συγκεκριμένη τιμωρία την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η ΠΑΕ Ποντίων αναφέρει στην καταγγελία της, που συνοδεύεται από κοινοποίηση του παλιού ρεπορτάζ του ThrakiSportS για την «θρακιώτικη ποδοσφαιρική ομάδα με τη σημαία της “Ανεξάρτητης Δυτικής  Θράκης”», ότι δεν έχει τίποτα με την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά κάνει σύγκριση με την ποινή που επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή στην ίδια για την χρησιμοποίηση της περίφημης απαγορευμένης φανέλας και την ποινή που επιβλήθηκε στο Αγιοχώρι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «σκάνδαλο της ΕΠΣ Θράκης» για το οποίο «σιωπούν όλα τα ΜΜΕ», καθώς «η πλαστοπροσωπία είναι η μεγαλύτερη παράβαση». 

Υποστηρίζει μάλιστα ότι βάσει ΚΑΠ, o ΑΣ Αγιοχωρίου σε περίπτωση υποτροπής κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα χωρίς να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά. 

Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΑΕ Ποντίων έχει ως εξής:

ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ(9στελεχη και ποδοσφαιριστες της ομαδος βρισκονται στην φωτογραφια) ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ..ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ 5 ΒΑΘΜΩΝ…Ο Κ.Α.Π. ΤΗΣ ΕΠΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ..ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ 5 ΒΑΘΜΩΝ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ-ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΩΣ 2500 ΕΥΡΩ…….ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ…ΚΑΘΩΣ Η ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΟΣ….ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ….