Σε σχέδιο του Θρακιώτη αρχιτέκτονα που δημιούργησε και το Xanthi FC Arena το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕ Λεμεσού

 

Ένας Ξανθιώτης Αρχιτέκτονας ο Πέτρος Κονταρίδης και η ομάδα του Kontaridis Art & Design, βρίσκονται πίσω από τη σχεδίαση του εντυπωσιακού νέου γηπέδου της ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή διάκριση για τον γνωστό Ξανθιώτη, που έχει ασχοληθεί και με το τοπικό «στολίδι» της πόλης της Ξάνθης, το XANTHI FC ARENA, αφού μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο πρότζεκτ, και ένα γήπεδο που θα αποτελέσει την ποδοσφαιρική στέγη των τριών μεγάλων ομάδων της Λεμεσού στην Κύπρο.

Το πρότζεκτ του LIMASOL ARENA παρουσιάστηκε στη Λεμεσό την περασμένη εβδομάδα και όπως αναφέρει ο τύπος της Κύπρου το 2020, η Λεμεσός θα έχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές και ανέσεις.

Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο με το σχεδιασμό του γηπέδου, το οποίο το βράδυ θα ‘’ντύνεται’’ ανάλογα με τα χρώματα της ομάδας που αγωνίζεται. Μπλε στην περίπτωση που θα παίζει ο Απόλλων Λεμεσού, κίτρινο όταν θα αγωνίζεται η ΑΕ Λεμεσού και πράσινο όποτε παίζει ο Άρης Λεμεσού.

Μάλιστα το όλο πρότζεκτ δεν περιορίζεται απλώς στην κατασκευή του γηπέδου που θα κοστίσει περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και στην κατασκευή βοηθητικών – προπονητικών γηπέδων δίπλα του, για τις ομάδες, ενώ στο προϋπολογισμό προστίθενται και τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κατασκευή του οδικού δικτύου. Τέλος η χωρητικότητά του θα είναι 13.000 θέσεις, θα έχει αρκετές σουΐτες VIP, και θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της υψηλότερης κατηγορίας σταδίων της UEFA.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για το νέο γήπεδο της Λεμεσού: