Ντοκουμέντο: Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης με το κασκόλ (και) της… Αυστραλίας – και μερικές αλήθειες για την περίφημη φωτογραφία με το «τουρκικό κασκόλ»

 

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με μία φωτογραφία του ThrakiSportS από τον προ διετίας φιλικό αγώνα της Ελλάδας με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ο φακός εικονίζει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης να φορά κασκόλ της Τουρκίας. 

Ωστόσο αυτό δεν είναι αληθές και καλό θα ήταν να διευκρινιστεί. Ο κομοτηναίος παράγοντας, όπως και όλοι οι επίσημοι σε εκείνον τον αγώνα, είχε φορέσει ένα κασκόλ που είχε δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το παιχνίδι και ήταν μισό τουρκικό και μισό ελληνικό.

Απλώς δεν είχε βγει στην συγκεκριμένη λήψη η γαλανόλευκη ελληνική του πλευρά. Το ίδιο κασκόλ είχε φορές και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τότε τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όσοι θα ήθελαν να δουν το πλήρες φωτορεπορτάζ του ThrakiSportS από εκείνον τον αγώνα δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ. Δεξιά μπορείτε να δείτε από αυτό το ίδιο φωτορεπορτάζ τον Έλληνα πρωθυπουργό την στιγμή που φοράει το συγκεκριμένο κασκόλ.

Τις τελευταίες ημέρες το ThrakiSportS επιτυγχάνει ρεκόρ αναγνωσιμότητας, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας και των αποκαλύψεών του αλλά και της αντικειμενικής κάλυψης που έχει κάνει στο μείζον θέμα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου και της περίφημης απαγορευμένης φανέλας της για την ποντιακή γενοκτονία.

Έχουμε προσπαθήσει να τηρήσουμε ως ιστοσελίδα αποκαλυπτική στάση, όπως οφείλουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, παρουσιάζοντας ωστόσο τα επιχειρήματα και τις απόψεις όλων των πλευρών. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί αυτό επιθυμεί ο κόσμος με ψύχραιμο και τεκμηριωμένο τρόπο και όχι με φωνές και κραυγές.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, επειδή μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο ThrakiSportS έχει γίνει αντικείμενο παραπληροφόρησης, κριτικής και ευφάνταστων σεναρίων, οφείλαμε αυτήν την παρέμβαση παρουσιάζοντας παράλληλα δυο άλλες… «φωτογραφίες – ντοκουμέντο».

Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη μαζί με άλλους πρώην παράγοντες της ΕΠΟ να φοράνε κασκόλ της… Αυστραλίας, από το περσινό ταξίδι της Εθνικής στην Ωκεανία, εκείνο που αποτέλεσε κατά τον αρχηγό Βασίλη Τοροσίδη το σημείο αναφοράς για την αναγέννηση της Εθνικής Ομάδας.

Κανείς δεν είχε κατηγορήσει τότε ως… φιλοκαγκουρώ τους παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας.