Ανακοίνωση – καταπέλτης της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης για την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων κατά Ντοσίδη

 

Σε ανακοίνωση σε έντονο ύφος για την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων, που εξηγεί όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση του διαιτητή Νίκου Ντοσίδη που τιμωρήθηκε πειθαρχικά επειδή ξεκίνησε τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Ένωση Ασωμάτων, προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Επειδή το ψέμα και η υποκρισία έχουν τα όρια τους ,η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης θέλοντας να προφυλάξει την ενότητα των διαιτητών και να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών από τους διαιτητές
-Υπενθυμίζει για πολλοστή φορά ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, η φανέλα των ποδοσφαιριστών δεν πρέπει να έχει πολιτικά ή θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα ,ανακοινώσεις ή εικόνες. Οι όποιες διαφημίσεις πρέπει να τύχουν της έγκρισης της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής
– Καθώς επίσης και :
α) Ο διαιτητής κ. Ντοσίδης Νικόλαος αγνόησε ότι η ομάδα του σωματείου ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ έφερε στην φανέλα της διάφορες εικόνες επιτρέποντάς την να αγωνιστεί με την συγκεκριμένη φανέλα, πράγμα το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος στην προφορική του απολογία ενώπιον της επιτροπής διαιτησίας καθώς επίσης και ότι κακώς ξεκίνησε τον αγώνα υπό τέτοιες συνθήκες.
β) Στις 16:30 ώρα έναρξης του αγώνα, ενώ έπρεπε να βρίσκεται έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου ,όπου βρισκόταν η αντίπαλος ομάδα , ο ίδιος ευρισκόμενος ακόμη στα αποδυτήρια και χωρίς καμία προσυνεννόηση με τους βοηθούς του , παρέδωσε ταινία επικάλυψης στον εκπρόσωπο του σωματείου ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ προκειμένου να καλύψει τα διάφορα συνθήματα, πέραν των προαναφερθέντων εικόνων ,που υπήρχαν στην φανέλα της εν λόγω ομάδας, μεροληπτώντας έτσι υπέρ του συγκεκριμένου σωματείου. Συνάμα η ενέργεια του αυτή αποτέλεσε την αιτία της καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα κατά τριάντα λεπτά (30΄) , με συνέπεια ο αγώνας να ξεκινήσεις στις 17:00 αντί της προγραμματισμένης ώρας έναρξης (16:30).. Ο ίδιος βέβαια επικαλέστηκε ότι ενήργησε σύμφωνα με το πνεύμα παιγνιδιού που αναφέρεται στους κανόνες παιγνιδιού αγνοώντας βέβαια, ότι για να εφαρμόσει αυτόν τον κανόνα θα έπρεπε να έχει την σύμφωνη γνώμη και της αντιπάλου ομάδας.
γ) Στις 2/10/2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ στην καθιερωμένη συγκέντρωση των διαιτητών της ένωσης , ο κ. Ντοσίδης Αναστάσιος πατέρας του εν λόγω διαιτητή, ο οποίος τυγχάνει εκπαιδευτής διαιτητών ζητώντας το λόγο και ενώπιον όλων των διαιτητών επισήμανε ότι ο γιος του κακώς έκανε τον αγώνα.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Όσον αφορά την ποινή που επιβλήθηκε στον διαιτητή κ. Ντοσίδη Νικόλαο ήταν ήπια καθώς η επιτροπή διαιτησίας έλαβε υπόψιν της την μέχρι τώρα πορεία και το νεαρό της ηλικίας του εν λόγω διαιτητή .
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here