Super League: Προηγήθηκε, έμεινε με 9 παίκτες, αλλά παρόλα αυτά δεν έχασε ούτε από την ΑΕΚ ο ΑΟΞ

 

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη έμεινε με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών του Φλίσκα και του Σβάρνα αλλά κατάφερε να βάλει «στοπ» στην Ένωση και να την αναγκάσει στη δεύτερη συνεχόμενη γκέλα στη σεζόν.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε στο δεύτερο μέρος αλλά έμεινε στου δρόμου τα μισά και αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας. Απ’ την άλλη, αυτή η ισοπαλία μοιάζει περισσότερο με νίκη για τους Ακρίτες που έκαναν υπερπροσπάθεια για να κρατήσουν το 1-1.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα  η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά έπεσε στην «παγίδα» της Ξάνθης και αποσυντονίστηκε από τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων.

Η Ένωση απείλησε πρώτη, στο δεύτερο μόλις λεπτό με τον Σιμόες να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από το κόρνερ του Λάζαρου από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ξάνθη απ’ την άλλη, είχε ως προτεραιότητα την «οχύρωση» των μετόπισθεν και στη συνέχεια την επιθετική δημιουργία.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μπουν στην περιοχή του αντιπάλου κυρίως από τις πτέρυγες και κυρίως από τα δεξιά με τον Γκάλο να είναι αρκετά δραστήριος και να ψάχνει με σέντρες τους Λιβάια και Αραούχο, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Στο 34ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Γκάλο σέντραρε από τα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Γκάλο σούταρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς, στη συνέχεια ο Μπακάκης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Ξάνθη ευτύχισε να σκοράρει. Ο Μπρίτο ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Ντε Λούκας από τα αριστερά και με μία φοβερή εκτέλεση άφησε «άγαλμα» τον Ανέστη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά το εναέριο γυριστό του Μάνταλου από το δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Γκάλο αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης και αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Το παιχνίδι είχε εκρηκτικό τέμπο με την ΑΕΚ να απειλεί ουσιαστικά από τα αποδυτήρια αφού στο 47ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος απείλησε ξανά με κεφαλιά αλλά και αυτή τη φορά ο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

Στο 56ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο Φλίσκας έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Αραούχο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που είχε ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κλωναρίδη για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο τελευταίο εικοσάλεπτο καθώς στο 72ο λεπτό ο Σβάρνας ανέτρεψε αντικανονικά τον Λιβάια και ο διαιτητής έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον νεοεισελθόντα παίκτη της Ξάνθης.

Σε εκείνο το σημείο ο τεχνικός της Ένωσης έριξε στη μάχη και τον Μπακασέτα χρησιμοποιώντας όλα τα επιθετικά «όπλα» που είχε στον πάγκο για να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στην αντίπερα όχθη, ο Ράσταβατς, όπως ήταν αναμενόμενο, προσπάθησε να «οχυρώσει» την άμυνά του περνώντας στο ματς τον Σιλά με την Ξάνθη να αμύνεται μαζί στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε στα τελευταία λεπτά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα, στο 88ο λεπτό ο Μάνταλος πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Βράνιες με κοντινή προβολή έφερε το ματς στα ίσια με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους για τη 13η ισοπαλία των δύο ομάδων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στα Πηγάδια.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Φλίσκας, Μεχία, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (75′ Σιλά), Ρότσε (59′ Σβάρνας), Κίκε (63′ Γέντρισεκ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Γκάλο (71′ Λόπες), Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γαλανόπουλος (75′ Μπακασέτας), Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ