Super League: Η απίστευτη σύμπτωση που συνδέει την Ξάνθη και τον (αήττητο απέναντι στους Θρακιώτες) Μανόλο Χιμένεθ

 

Από ένα πολύ παράξενο παιχνίδι της τύχης, την Κυριακή ο Μανόλο Χιμένεθ θα αντιμετωπίσει για τέταρτη φορά την Ξάνθη εκτός έδρας ως προπονητής της ΑΕΚ, χωρίς όμως να την έχει συναντήσει ποτέ στην Αθήνα!

Ο 53χρονος Ισπανός προπονητής «μετράει» τέσσερις… κουτσουρεμένες σεζόν στις δύο θητείες του στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης (2010-11, 2011-12, 2016-17 και φέτος), ωστόσο στους περισσότερους από 70 αγώνες του με την κιτρινόμαυρη φόρμα, δεν έχει «συγκρουστεί» ποτέ με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ενώ αντιθέτως το βράδυ θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά το γήπεδό της.

Το 2010-11, ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος της ΑΕΚ πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της από τον Μανόλο Χιμένεθ τον Οκτώβριο ήταν η νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, με υπηρεσιακό προπονητή τον Μπλεντάρ Κόλα. Στον δεύτερο γύρο, στα Πηγάδια τον Ιανουάριο, η Ένωση επικράτησε με 2-0 χάρη σε τέρματα του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Λεονάρντο.

Το 2011-12, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός «πρόλαβε» να κοουτσάρει μόλις τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος πριν απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου τον Οκτώβριο, ένα εκ των οποίων ήταν η μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με το «αγγλικό» σκορ 4-3 και σκόρερ τους Φαμπιάν Βάργκας, Νίκο Λυμπερόπουλο, Έιντουρ Γκούντγιονσεν, Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Το 2016-17, η ΑΕΚ συνάντησε την Ξάνθη στην άτυπη πρεμιέρα της Super League (καθώς ήταν η 3η αγωνιστική) τον Αύγουστο, με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της, και επικράτησε με 4-1, με αποτέλεσμα ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος επέστρεψε τον Ιανουάριο, να την αντιμετωπίσει ξανά μόνο στον δεύτερο γύρο, σε μια ισοπαλία 0-0 στα Πηγάδια στις 28 του μήνα.

Φέτος, το πρόγραμμα της Super League προβλέπει αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ στην Θράκη στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το εξής απίστευτο στατιστικό, το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το αλιεύσαμε από το sdna: Το βράδυ της Κυριακής, ο Χιμένεθ θα έχει αντιμετωπίσει τους Θρακιώτες τέσσερις φορές εκτός έδρας, αλλά ούτε μια εντός!