Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για τo ματς Ξάνθη – ΑΕΚ (20:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα μετά την διακοπή λόγω των Εθνικών Ομάδων, έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο και η Ξάνθη υποδέχεται (19:30, LIVE ThrakiSportS) στο γήπεδο των Πηγαδίων την ΑΕΚ, με στόχο να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πριν τη διακοπή.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτηττα να γνωρίζει κάποιος πριν πάει στα Πηγάδια για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Από το 1990 κι έπειτα Ξάνθη και ΑΕΚ έχουν έρθει αντιμέτωπες στην Ξάνθη, είτε στο παλιό, είτε στο καινούριο γήπεδο συνολικά 32 φορές, με τους κιτρινόμαυρους να μετρούν 10 νίκες, τον ΑΟΞ 8 και άλλα 14 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

2. Δείτε την προϊστορία του παιχνιδιού με ένα κλικ ΕΔΩ.Τελευταία νίκη της Ξάνθης επί της ΑΕΚ στα Πηγάδια, ωστόσο, μπορούμε να βρούμε πριν από… 5 χρόνια όταν είχε επικρατήσει με το οριακό 1-0 και τέρμα του άλλοτε επιθετικού της Μάρκο Μαρκόφσκι.

3. Το «δρομολόγιο» Ξάνθη – ΑΕΚ έχει ακολουθήσει ο Πέτρος Μάνταλος, η βράβευση του οποίου πέρυσι είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων της Ξάνθης, ενώ το αντίστροφο «δρομολόγιο» έχει ακολουθήσει ο νεαρός παίκτης της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας.

4.  Με το ηθικό στα ύψη υποδέχεται την ΑΕΚ η Ξάνθη, αφού πριν τη διακοπή είχε επικρατήσει εύκολα εκτός έδρας επί της Κέρκυρας, σε αντίθεση με τους κιτρινόμαυρους που είχαν γνωρίσει την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα τον Σάββα Παντελίδη.

5.  Γενικά, η ΑΕΚ φέτος χάνει βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια της εκτός του Λεκανοπεδίου. Ούτε στα Γιάννενα κατάφερε να κερδίσει, ούτε στην Τρίπολη. Μένει να δούμε αν θα τριτώσει το κακό για την ΑΕΚ στην Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει μια εκτός έδρας νίκη, 1-0 επί της Λαμίας αλλά το ματς είχε γίνει στο Περιστέρι.

6.  Σχεδόν πάνοπλη είναι η Ξάνθη για το σημερινό ματς, με τον Μίλαν Ράσταβατς να μην έχει πολλούς πονοκεφάλους στην επιλογή των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή του αγώνα, με μόνη εξαίρεση τον Κάσα Καμαρά που έμεινε εκτός αποστολής. Δείτε αναλυτικά την 18αδα που επέλεξε ο Σέρβος κόουτς με ένα κλικ ΕΔΩ. Πιθανή ενδεκάδα για τον Μίλαν Ράσταβατς (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Σβάρνας, Λισγάρας, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε, Κάστρο

7. Πάμε να δούμε και μια πιθανή ενδεκάδα από πλευράς του Μανόλο Χιμένεθ (4-2-3-1): Ανέστης, Τζανετόπουλος, Βράνιες, Λόπες, Γκάλο, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Αραούχο. Η Ξάνθη ανέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή μας και γνώρισε την υποδοχή από δεκάδες φίλους της στην Χρυσούπολη

8. Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ανέβηκε στην Ξάνθη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Κυριακής στα επίσημα του γηπέδου των Πηγαδίων θα δώσει το παρών και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Μαρινάκης πάντως δεν έφυγε νκαι πολύ χαρούμενος από το γήπεδο, μένει να δούμε τι θα κάνει ο Τίγρης.

9.  Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση είναι αυτός που είχε οριστεί και πέρυσι, ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας, με βοηθούς τους Σίπκα και Καραγκιζόπουλος από ΕΠΣ Πέλλας και ΕΠΣ Ημαθίας αντίστοιχα.  Δείτε αναλυτικά όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

10.  Τέλος, δεν κατάφεραν να δείξουν το δρόμο της νίκης στην ανδρική ομάδα οι νέοι της Ξάνθης, αφού το πρωί του Σαββάτου γνώρισαν την ήττα με 0-2 από την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.