Εικόνα εγκατάλειψης στο Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής αλλά… εξακολουθεί να προσελκύει μικρά παιδιά

 

Ως ένας εγκαταλελειμμένος πόλος έλξης μαθητών και αθλητών, μπορεί να χαρακτηριστεί το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής. Ο χώρος βρίσκεται στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, ακριβώς πίσω από το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ. Πλησίον του και στην ευρύτερη περιοχή, στεγάζονται σχολεία, ενώ δεν είναι λίγα όσα σχολεία πραγματοποιούν στον χώρο μία ημερήσια εκδρομή.

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα συνάντησε στον χώρο μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, σε μία ημερήσια εκδρομή αναψυχής, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Χρόνος” Διονύσης Βοργιάς. «Εκεί συναντήσαμε και τους δασκάλους, οι οποίοι ζήτησαν μέσα από το βήμα της εφημερίδας, να γίνουν μικρές παρεμβάσεις στον χώρο, όπως καθαριότητας και περίφραξης. Ειδικά η δεύτερη παρέμβαση, καθίσταται αναγκαία, καθώς, αν ένα σχολείο βρεθεί στον χώρο, τότε κάποιο παιδί ίσως “ξεφύγει”. Γι’ αυτό και οι δάσκαλοι του 12ου είχαν τα μάτια τους …δεκατέσσερα, όταν βρεθήκαμε στο σημείο, εγγυώμενοι την ασφάλεια των μαθητών», σχολιάζει ο δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του.

Εκτός από τις εκδρομές σχολείων, δεν είναι λίγοι όσοι μαθητές της ευρύτερης περιοχής παίζουν στον χώρο. Ο χώρος όμως, σε πολλά σημεία είναι βρώμικος και οι εγκαταστάσεις του σπασμένες. Οι ζημιές δεν είναι τόσο μεγάλες, ώστε η αποκατάστασή τους να αποτελεί “τιτάνιο” έργο. Ο χώρος, σε πρώτη εικόνα, δεν έχει ούτε σημαντικές κακοτεχνίες ούτε ιδιαίτερα κοστοβόρες βλάβες, πέραν μιας χαλασμένης μπασκέτας και των καταστρεμμένων αποδυτηρίων. «Το γεγονός ότι δεν εντοπίσαμε σημαντικές βλάβες κατά κάποιο τρόπο είναι πιο …στενάχωρο, αφού ένας χώρος που με μερικές παρεμβάσεις μπορεί να καταστεί λειτουργικός, έχει παραμείνει παραμελημένος», σχολιάζει η εφημερίδα “Χρόνος”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θέση των εγκαταστάσεων είναι τέτοια που, αν είχαν αξιοποιηθεί σωστά, θα μπορούσαν να είναι γεμάτες μικρά παιδιά και αθλητές καθημερινά. Παράλληλα, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του συλλόγου Περπατώ είναι στα πενήντα μέτρα, ενεργοποιεί άλλη μια δυνατότητα, αυτή της αξιοποίησης για αθλήματα προσβάσιμα και σε ΑμεΑ. Το ρεπορτάζ καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι του δήμου Κομοτηνής βρίσκονται αυτό το διάστημα στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις στα αποδυτήρια και στον εξωτερικό χώρο. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, γιατί δεν …περνούν λίγο κι από το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής;».