Super League: «Φουλ» του «Χ» ανάμεσα σε Ξάνθη και ΑΕΚ

 

Η Ξάνθη υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής την ΑΕΚ σε ένα κλασικό ντέρμπι, του οποίου η προϊστορία προκαταβάλλει το… «Χ» ως αποτέλεσμα, αφού είναι το πιο σύνηθες αποτέλεσμα στα παιχνίδια των δύο ομάδων στη Ξάνθη.

Συγκεκριμένα οι δυο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες συνολικά 32 φορές ανεξαρτήτου διοργάνωσης, με την μεν ΑΕΚ να έχει ένα ισχνο προβάδισμα, αλλά στην ουσία το αποτέλεσμα που υπερισχύει να είναι η… ισοπαλία.

Για το θεσμό του Κυπέλλου λοιπόν, όπως αναφέρει η Ξάνθη-Sport, ο ΑΟΞ έχει το πάνω χέρει και μετρά τρεις νίκες και μία ήττα από την ΑΕΚ, ενώ άλλα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα των παιχνιδιών αυτών, βρίσκονται στο 9-6 υπέρ των γηπεδούχων.

Από την άλλη για το πρωτάθλημα, εκεί όπου οι δυο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες περισσότερες φορές, η Ξάνθη μετρά 5 νίκες και η ΑΕΚ από την πλευρά της 9, με 12 ακόμα παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ τα τέρματα εδώ είναι υπέρ των κιτρινόμαυρων και συγκεκριμένα στο 22-26.

Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν, η Ξάνθη υποδέχεται την ΑΕΚ με ανεβασμένο το ηθικό, μετά τη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας στην Κέρκυρα και θέλει μετά τον Ολυμπιακό να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και ει δυνατόν τη νίκη και από τον δικέφαλο.