Γ’ Εθνική: Εκτός πρωταθλήματος κινδυνεύει να μείνει η Δόξα σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Ροδόπης

 

Εκτός πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κινδυνεύει να μείνει η Δόξα λόγω ελλείψεων στο Δημοτικό Γήπεδο Προσκυνητών. Αυτό αναφέρει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ελεύθερη Άποψη» της Ροδόπης. που εστιάζει στο γεγονός ότι το γήπεδο της ομάδας δεν είναι κατάλληλο για φιλοξενία αγώνων εθνικού πρωταθλήματος.

Ως γνωστόν την περασμένη Παρασκευή οι άνθρωποι της Δόξας Προσκυνητών επιχείρησαν να μεταφέρουν στο νέο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης μια μεταλλική κερκίδα αλλά αυτό δεν συνέβη μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, λόγω έλλειψης της απαραίτητης άδειας. Ωστόσο στο παιχνίδι της Κυριακής με το Άβατο έχει οριστεί ως έδρα το παλιό γήπεδο της ΕΠΣ που διαθέτει άδεια.

Οι Προσκυνητές δεν ανήκουν στον Δήμο Κομοτηνής αλλά στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών όπου έχει την έδρα της η «Ελεύθερη Άποψη», στο άρθρο της οποίας αναδεικνύεται το ζήτημα με το γήπεδο των Προσκυνητών και ασκείται σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή, στον οποίο αποδίδονται «σοβαρές και υπαρκτές ευθύνες» για την μη έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων.

Το δημοσίευμα της «Ελεύθερης Άποψης» έχει ως εξής:

Απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αίτημα των αθλητικών παραγόντων της διοίκησης της ομάδας και όλων των κατοίκων των Προσκυνητών για τη συντήρηση του γηπέδου στο χωριό.

Η «Δόξα» Προσκυνητών είναι η μοναδική ομάδα του δήμου Μαρώνειας Σαπών η οποία αγωνίζεται στη Γ Εθνική κατηγορία και εκπροσωπεί την περιοχή μας επάξια στο εθνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς όμως το γήπεδό της δεν πληρεί της προδιαγραφές της κατηγορίας και κινδυνεύει να μην έχει χώρο να αγωνιστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας μας οι βελτιώσεις που απαιτούνται στις γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν χρειάζονται τεράστια ποσά και πολύ μεγάλες δαπάνες.

Χρειάζεται οπωσδήποτε περίφραξη, προσθήκη στα αποδυτήρια και κάποιες άλλες μικρές εργασίες αφού το μεγαλύτερο μέρος των συντηρήσεων του γηπέδου το έχει αναλάβει η ομάδα.

«Δυστυχώς με την σημερινή μορφή το γήπεδό μας δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της Γ Εθνικής κατηγορίας και η ομάδα μας κινδυνεύει ν αποκλειστεί ή και να μηδενιστεί», τονίζουν με έμφαση οι κάτοικοι των Προσκυνητών.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ούτε στην Κομοτηνή δεν μπορούν να αγωνιστούν οι Προσκυνητές, οπότε βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο κινδυνεύοντας να τιναχτεί στον αέρα μια προσπάθεια πολλών ετών.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καλύψει με πλήρη επάρκεια ότι μας αφορά στο αθλητικό, αγωνιστικό και οργανωτικό σκέλος και να κινδυνεύουμε από το γήπεδο που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα», αυτό δηλώνουν με έμφαση παράγοντες της ομάδας των Προσκυνητών οι οποίοι συντηρούν το γήπεδο με δικές τους δαπάνες και προσωπική εργασία.

Όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, ξεπερνά τα όρια του οικισμού και εμπίπτει καθαρά στις ευθύνες του δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Ευθύνες που είναι υπαρκτές και σοβαρές και τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα οι αρμόδιοι, να μεριμνήσουν και να φροντίσουν το συντομότερο για το γήπεδο των Προσκυνητών.