ΕΠΣ Ξάνθης: Ανοιχτοί έμειναν οι λογαριασμοί για Ασπίδα και Ηρακλή Ζυγού ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου

 

Η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης πήρε την νίκη στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης με αντίπαλο τον Ηρακλή Ζυγού, όμως οι δυο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους ενόψει της ρεβάνς, αφού οι γηπεδούχοι πήραν ισχνό προβάδισμα.

Μετά από ένα ματς που είχε αρκετό ενδιαφέρον, με δύο πέναλτι, και πολύ καλό θέαμα σε όσους έδωσαν το παρών στις εξέδρες του ΔΑΚ Ξάνθης, η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε και νίκησε έστω και με 1-0 τον Ηρακλή Ζυγού, και πήρε ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς παρ’όλο που οι λογαριασμοί μεταξύ των δύο ομάδων παραμένουν ανοιχτοί.

Συγκεκριμένα η Ασπίδα κατάφερε και προηγήθηκε στο σκορ με 1-0 χάρη σε μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του φορμαρισμένου στα τελευταία παιχνίδια επιθετικού της Γιάννη Χριστοφορίδη. Από την άλλη, ότι κατάφερε να κάνει ο Χριστοφορίδης, δεν το κατάφερε ο Γιώργος Κριεζής για τον Ηρακλή Ζυγού που δεν μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Βέβαια παρά το γεγονός πως δεν ήρθε το γκολ, από τη φάση του πέναλτι ο Ηρακλής Ζυγού κέρδισε λίγα λεπτά αργότερα κάτι άλλο που του έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στη συνέχεια του αγώνα, την αποβολή από τον διαιτητή του αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων Αλέξανδρου Σαρηγιαννίδη.

Έτσι ο Ηρακλής προσπάθησε να πιέσει, κυνήγησε την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε στις φάσεις που δημιούργησε, με τη μπάλα να χτυπά 3 φορές στο δοκάρι και τελικά γνώρισε την ήττα και η Ασπίδα έχει πάρει το πάνω χέρι προς το παρών ενόψει της ρεβάνς.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Γελαδάρης, Παπαδόπουλος, Κατσής, Κυριαζίδης, Χριστοφορίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ρούσσος, Δημητριάδης, Μπάτζιος Π., Μπάτζιος Δ., Κριεζής Π., Αρκούδας, Χασιώτης, Πανταζίδης, Κριεζής Γ., Ζοσιμίδης, Κτίστης.