ΕΠΣ Έβρου: Απορρίφθηκε το αίτημα για αλλαγή στην ημέρα διεξαγωγής της Α’ Κατηγορίας λόγω ΑΕΔ

 

Κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος στο Διδυμότειχο, πριν ένα μήνα, η ομάδα του Άρδα Καστανεών είχε καταθέσει επίσημο αίτημα να μετατίθενται σε Σάββατο οι αγώνες της, αλλά και ολόκληρη η αγωνιστική, για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου όταν αγωνίζεται εντός έδρας η ΑΕ Διδυμοτείχου, μόνη εκπρόσωπος του νομού στα εθνικά πρωταθλήματα.

Το αίτημα αυτό ωστόσο, απορρίπτεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι λόγω της ερασιτεχνικής υφής του πρωταθλήματος, πολλοί παίκτες έχουν εργασία τα Σάββατα και δεδομένων και των μετακινήσεων που υπάρχουν από το ένα άκρο του νομού ως το άλλο, δεν μπορούν να τους «τιμωρήσουν» με αγώνες τα Σάββατα.

Κατ΄εξαίρεση μόνο διεξάγονται Σάββατο κάποια ματς της Β’ Κατηγορίας. Συνεπώς παραμένει ο κανόνας τα ματς της Α’ Κατηγορίας να διεξάγονται μεσημέρι ή απόγευμα Κυριακής όλη την σεζόν, ανεξαρτήτως αν η ΑΕΔ παίζει εντός έδρας.

Ωστόσο αφήνεται ένα παραθυράκι στην συνέχεια του πρωταθλήματος και ανάλογα και με την κρισιμότητα κάποιων αγώνων, να αλλάξει αυτό, όχι όμως για το σύνολο της αγωνιστικής αλλά για μεμονωμένους αγώνες, έπειτα από αίτημα και συμφωνία και των δύο ομάδων.