Επιτυχημένη συνάντηση των Ιππικών Ομίλων της Θράκης στο Τυχερό Έβρου, ακολουθεί στον Λειβαδίτη Ξάνθης

 

Tο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 7 και 8 Οκτωβρίου, ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής διοργάνωσε την 2η Πανθρακική Συνάντηση Ιππέων στην Λίμνη του Τυχερού Έβρου.

25 άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής, τον Ιππικό Όμιλο Τυχερού και τον Σύλλογο φίλων ελεύθερης ιππασίας από την Ορεστιάδα, μαζί με τους συνοδούς και μεμονωμένους φίλους των αλόγων φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Τυχερού, κάνοντας πλέον θεσμό την ετήσια Πανθρακική αυτή συγκέντρωση ιππέων.

Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερες συμμετοχές και μεγαλύτερο ενδιαφέρων σε σύγκριση με την περσινή αποφέροντας έτσι θετικά μηνύματα για την συνέχιση της.Στόχος και σκοπός των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή εμπειριών, η προώθηση της ενασχόλησης με την ιππασία και την ιπποκομία και η σύσφιξη των σχέσεων των «αλογάδων» της Θράκης.

Η πρωτοβουλία, η διοργάνωση και ο συντονισμός της εκδήλωσης αυτής, ανήκει για μία ακόμη φορά στον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής ο οποίος φρόντισε την προώθηση της Συνάντησης, την όλη κάλυψη της εστίασης των συμμετεχόντων με γεύματα, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο για τους ιππείς όσο και για τους ίππους, καθώς και για την μετακίνηση αλόγων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν μεταφορικό μέσο.

Από την μεριά του ο Υπεύθυνος του Ιππικού Ομίλου Τυχερού Γιώργος Πατλάκας, εξασφάλισε την στέγη για την διανυκτέρευση των συμμετεχόντων και φυσικά την φιλοξενία και διατροφή των ίππων στις εγκαταστάσεις του, καθώς επίσης ήταν και ο υπεύθυνος της χάραξης των ιππικών διαδρομών.

Αν και ο καιρός του Σαββάτου δεν βοήθησε λόγο της έντονης βροχόπτωσης, η Κυριακή όμως αντάμειψε τους ιππείς και ο ηλιόλουστος καιρός τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούν έφιπποι το απολιθωμένο δάσος Λευκίμης – Φυλακτού ηλικίας περίπου 35 εκατομμυρίων ετών.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά για την 3 η Πανθρακική Ιππική συνάντηση με στόχο συμμετοχής 50 ίππων.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής παρά την έλλειψη εγκαταστάσεων προσπαθεί να διαδίδει το φίλιππο πνεύμα στους κατοίκους της Ροδόπης, αλλά και της Θράκης γενικότερα, στοχεύοντας στην επαφή του κόσμου με το υπέροχο ζώο άλογο και με απώτερο στόχο όταν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του να προσφέρει στο σύνολο της τοπική κοινωνίας δραστηριότητες όπως είναι η αθλητική ιππασία, η ελεύθερη ιππασία και η θεραπευτική ιππασία.

Ο Σύλλογος ανανέωσε το ραντεβού του με τα μέλη του αλλά και τους φίλους των αλόγων για το επόμενο ιππικό διήμερο στις 18-19 Νοεμβρίου το οποίο θα έχει προορισμό τον Λειβαδίτη της Ξάνθης.