Volley League: Η ΕΣΑΠ ξαναζήτησε 7 ξένους στο πρωτάθλημα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ρίχνει δίχτυα στην… Βουλγαρία

 

Η συνάντηση που είχε προαναγγελθεί την περασμένη εβδομάδα δεν έγινε (Υφυπουργείο Αθλητισμού, ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ), το ενδιαφέρον για τον αριθμό των ξένων στη Volley League μεταφέρθηκε στο ΔΣ της ΕΟΠΕ, στο οποίο όμως δεν πάρθηκε απόφαση.

«Μα είναι δυνατόν να ξεκινά το πρωτάθλημα σε 15 μέρες και να μην αποφασίζει η ΕΟΠΕ;», θα αναρωτηθεί κάποιος, αλλά θα ήταν άδικο να επιρρίψει κανείς την οποιαδήποτε ευθύνη τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ομοσπονδία, σχολιάζει ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed.

Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες toy αναφέρουν ότι ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ απέστειλε μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας τις επίσημες προτάσεις τους, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για να μελετηθούν και να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που προέκυψαν νέα δεδομένα.

Ο ΠΑΣΑΠ στην επιστολή του παρέμεινε σταθερός στη θέση «ναι στους 5 κοινοτικούς ή 4 μη κοινοτικούς στο φύλλο αγώνος, αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ως μίνιμουμ απασχόληση τις 4 ώρες (και φυσικά την ασφάλιση των αθλητών από την πρώτη ημέρα έναρξης της προετοιμασίας)».

Η ΕΣΑΠ όμως που αρχικά ζητούσε 7 ξένους, αλλά το βράδυ της κλήρωσης του πρωταθλήματος είχε αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΟΠΕ για 5 κοινοτικούς ή 4 μη κοινοτικούς στο φύλλο αγώνος, στην επιστολή που έστειλε επανήλθε στη θέση των 7 ξένων (δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για 7 κοινοτικούς ή μη)!

«Από τη στιγμή που ο ΠΑΣΑΠ εμμένει στην αδιάλλακτη στάση του, κι εμείς εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση», φαίνεται ότι είναι η λογική της λίγκας και πλέον η καυτή πατάτα που ούτως ή άλλως θα πήγαινε στην ΕΟΠΕ, τώρα… ζεματάει πραγματικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, έχει ψηφίσει υπέρ των 7 ξένων στο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο, συμφωνώντας με την πρόταση του Ολυμπιακού που κατέθεσε το σχετικό αίτημα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις τάξεις των παικτών του αλλά και στον κόσμο του βόλεϊ της περιοχής, που θεωρεί ότι ο Εθνικός θα έπρεπε να είναι αυτός που θα σηκώσει την σημαία των λιγότερων ξένων για να προωθούνται τα ταλέντα που σταθερά αναδεικνύει η περιοχή του Έβρου και ο σύλλογος.

Την ίδια στιγμή πάντως λέγεται ότι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης περιμένουν τις όποιες αποφάσεις και έχουν ανοιχτά τα βλέμματά τους στην γειτονική Βουλγαρία, που είναι κοινοτική και σχετικά φθηνή χώρα, ώστε στην περίπτωση που περάσει η διάταξη με τους πολλούς ξένους, να υπάρξει Βουλγαρική ενίσχυση στην ομάδα χωρίς μεγάλο κόστος.