Αποκαλύψεις Τοροσίδη για τα γεγονότα που συντέλεσαν στην αλλαγή του κλίματος στην Εθνική Ομάδα

 

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης σημείωσε το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ και άνοιξε τον δρόμο για την νίκη που σήμανε και την πρόκριση στα μπαράζ του Νοεμβρίου. 

Λίγο μετά μίλησε ανοιχτά για τα γεγονότα που συντέλεσαν στην αλλαγή του κλίματος στην Εθνική Ομάδα και προχώρησε σε αποκαλύψεις, τονίζοντας ότι το ταξίδι στην Αυστραλία ήταν καθοριστικό για να αλλάξει πορεία το σύνολο του Μίκαελ Σκίμπε προσθέτοντας ότι τότε υπήρξε μια συζήτηση ανάμεσα στους πιο έμπειρους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της τηλεόρασης του Σκάι:

«Ήταν φυσιολογικό για μία ομάδα σαν την Ελλάδα να μην βρίσκεται σε μία από τις πέντε μεγάλες διοργανώσεις. Ωστόσο, αυτό που δεν ήταν φυσιολογικό ήταν η εικόνα που είχαμε. Οι ήττες με τα Νησιά Φερόε ήταν πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο.

Κλείσαμε όμως την παρένθεση και ανοίξαμε νέα σελίδα, αρχής γενομένης από το ταξίδι στην Αυστραλία. Σε εκείνο το ταξίδι οι μεγαλύτεροι μιλήσαμε με τον προπονητή.

Όλοι κάναμε τότε λάθη. Όλοι. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Ωστόσο, τα περισσότερα τα αποβάλαμε και κάναμε ένα καλό προκριματικό, γιατί είναι επιτυχία η δεύτερη θέση στον όμιλο».

Σε ερώτημα για τον αντίπαλο, ανέφερε: «Κακά τα ψέματα θα έχουμε μια δύσκολη κλήρωση. Θα το παλέψουμε και από την Τρίτη που θα μάθουμε τον αντίπαλο, θα δούμε τι θα κάνουμε και πως θα προετοιμαστούμε».

Τέλος, σε ερώτημα για το πότε πίστεψαν στην πρόκριση, απάντησε: «Μέσα στο Βέλγιο. Τότε άδικα φέραμε μια ισοπαλία. Κόντρα σε μια υπερδύναμη τους είδαμε στα μάτια. Το πιστέψαμε τότε όλα τα παιδιά».