Ο 17χρονος Εβρίτης που έζησε από τον πάγκο την μέγάλη νίκη του Προμηθέα επί ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα της Basket League

 

Μεγάλη νίκη πέτυχε στην πρεμιέρα της Basket League ο Προμηθέας Πατρών στην Θεσσαλονίκη έχοντας στην σύνθεσή του έναν νεαρό Θρακιώτη που μάλιστα προ τριετίας φορούσε και τα ασπρόμαυρα του δικεφάλου.

Ο λόγος για τον 17χρονο Εβρίτη διεθνή σουτινγκ γκαρντ ύψους 1.96 Χρυσόστομο Σανδραμάνη, που μπορεί να μην έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία, αλλά έζησε από τον πάγκο ίσως την μεγαλύτερη νλικη την ιστορία του Προμηθέα που έχει στο ρόστερ του αλλά ήταν εκτός αποστολής και τον 17χρονο επίσης Ξανθιωτη γκαρντ Δημήτρη Ερμείδη

Ο Σανδραμάνης ξεχώρισε από τα παιδικά κιόλας χρόνια του στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου κατάγεται και αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Εθνικού. Εκεί διακρίθηκε αμέσως και σε ηλικία μόλις 14 ετών πήρε μάλιστα μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Με την ομάδα Παίδων του Δικέφαλου του Βορρά ο Σανδραμάνης αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ και κατατάχθηκε στην τρίτη θέση στο Πανελλήνιο. Όμως, ο Θρακιώτης δεν έμεινε περισσότερο από ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Σανδραμάνης έκανε το δεύτερο μεγάλο βήμα στη ζωή του, κυνηγώντας το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας. Σε ηλικία 15 ετών αποδέχθηκε της πρόταση του Προμηθέα κι έγινε κάτοικος Πάτρας, αξιοποιώντας το πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών «Νους». Ο μικρός βοήθησε άμεσα τον Προμηθέα, φτάνοντας όχι μόνο στην κατάκτηση του τίτλου στην ΕΣΚΑ-Η, αλλά και στη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Παίδων στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει πετύχει μέχρι σήμερα η ομάδα της Πάτρας, οι άνθρωποι της οποίας φιλοδοξούν να φτάσουν ακόμα ψηλότερα στο εγγύς μέλλον.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Σανδραμάνης επιβραβεύτηκε για την πρόοδό του, φορώντας τη φανέλα της εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Φέτος, μετά τη δεύτερη χρονιά του στον Προμηθέα,  οι αρμόδιοι έκριναν ότι ωρίμασαν οι συνθήκες να ακολουθήσει ο 17χρονος από ακόμη πιο κοντά τις υποχρεώσεις του ανδρικού τμήματος στην Α1 και πλεον περιμένει την στιγμη που θα κάνει το ντεμπούτο του στα παρκέ της Basket League.