Έφτασε η ώρα του Σούπερ Kαπ στην Κύπρο με… «εβρίτικη μάχη» στους πάγκους

 

Όπως σε όλη την Ευρώπη (εκτός από ένα μικρό… γαλατικό χωριό που αντιστέκεται, όπως εύστοχα σχολιάζει ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed), έτσι και στην Κύπρο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έχουμε τη διεξαγωγή του σούπερ καπ.

Tο βράδυ της Δευτέρας η πρωταθλήτρια Ομόνοια θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Κυπελλούχου Παφιακό στο γήπεδο του Απόλλωνα Λεμεσού (στις 20:15 το πρώτο σερβίς) σε ένα ματς που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και φέτος οι δύο ομάδες θα είναι στις διεκδικήτριες του τίτλου, ενώ στους πάγκους τους θα βρίσκονται δύο φίλοι και πρώην συνεργάτες στην Εθνική Γυναικών της Ελλάδας.

Ο λόγος για τον Γιάννη Καλμαζίδη, ο οποίος είναι ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας και δίνει το πρώτο του ματς στην Μεγαλόνησο κόντρα στον Κυριάκο Καμπερίδη που κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Παφιακού (αλλά έχει θητεύσει και παλαιότερα στο κυπριακό πρωτάθλημα με την Ανόρθωση).

«Είμαστε τόσο έτοιμοι όσο το επιτρέπει η εποχή. Φτιάξαμε αργά την ομάδα και σίγουρα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, γιατί σαν ομάδα έχουμε δύο προπονήσεις όλοι μαζί με τους ξένους. Η Πάφος είναι η περσινή Κυπελλούχος έχει κι αυτή αλλαγές αλλά είναι μια υπολογίσιμη ομάδα που δουλεύει πιο πολύ καιρό μαζί κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα», είπε ο Καλμαζίδης, ο οποίος στην Ορεστιάδα είχε ως προπονητή τον Γιώργο Καμπερίδη (τη δεύτερη σεζόν του εκεί), ενώ με τον Κυριάκο Καμπερίδη συνδέεεται με πολυετή φιλία, αλλά όπως είπε: «μέσα στο γήπεδο αυτά ξεχνιούνται…»

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Κυριάκου Καμπερίδη ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αποδέχθηκε τα περί μονομαχίας ‘Καμπερίδη-Καλμαζίδη’. «Δεν παίζουν οι δύο προπονητές, αλλά οι ομάδες κι αυτό δεν αλλάζει. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, κι οι δύο ομάδες έχουν αρκετά νέα πρόσωπα, προσπαθούν να ετοιμαστούν για το πρωτάθλημα. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Στην φωτογραφία, οι Γιάννης Καλμαζίδης και Κυριάκος Καμπερίδης (μαζί με τον Κώστα Παπαδόπουλο) από την εποχή που ήταν συνεργάτες στις Εθνικές Ομάδες Γυναικών.