Χωρίς τα άλογα του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής – Ξάνθης οι επερχόμενες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στις δύο πόλεις

 

Εντυπωσιακή από πολλές απόψεις για τους θεατές ήταν η φετινή παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ξάνθης, καθώς πέρα από τους εκατοντάδες μαθητές και μέλη συλλόγων που διέσχισαν καμαρωτοί την οδό 28ης Οκτωβρίου, μαζί με τον στρατό και τις επιδείξεις οπλασκήσεων που παρουσίασε, σε αυτή συμμετείχαν για πρώτη φορά και έφιπποι του Ιππικού Συλλόγου Κομοτηνής – Ξάνθης με τα πανέμορφα άλογά τους που έκλεψαν την παράσταση και εντυπωσίασαν όσους την παρακολούθησαν.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής ιδρύθηκε το 2006, ενώ από το 2014 καθώς σε αυτόν ενσωματώθηκαν αρκετοί Ξανθιώτες αναβάτες και ιδιοκτήτες αλόγων, διευρύνθηκε σε σύλλογο Κομοτηνής και Ξάνθης. Όπως μάλιστα ενημέρωσε την εφημερίδα «Εμπρός» η πρόεδρος του συλλόγου   Έλλη Τσομπανίδου, στον Ιππικό Όμιλο είναι εγγεγραμμένα περίπου 350 μέλη, από τα οποία οι έφιπποι είναι 70 από την Κομοτηνή συν 20 από την Ξάνθη, ενώ στο σύλλογο έχουν γραφτεί και μεμονωμένοι αναβάτες από γειτονικές περιοχές αλλά και φίλοι της ιππασίας.

«Στην παρέλαση των «Ελευθερίων» της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου συμμετείχαμε για  πρώτη φορά, με Ξανθιώτες κυρίως αναβάτες και, από τα σχόλια που λάβαμε μετά το τέλος θεωρώ ότι είχαμε θετική παρουσία. Τα άλογα που «επιστρατεύσαμε» για να παρελάσουν ήταν Ανδαλουσιανά της φυλής Γεγούαντα τα οποία εκτρέφονται σε φάρμα στη Γκιώνα Ξάνθης και στα οποία οι έφιπποι ήταν από την Ξάνθη. Στην παρέλαση συμμετείχε επίσης και το αγωνιστικό άλογο που ονομάζεται «Νικητής» με ιδιοκτήτη και αναβάτη τον Ξανθιώτη Τάσο Χαρισίου, αθλητή με διεθνείς διακρίσεις καθώς τρέχει σε αγώνες ιππικής αντοχής εντός και εκτός συνόρων και έχει τερματίσει πρώτος σε πολλούς αγώνες», αναφέρει η πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Έλλη Τσομπανίδου.

Η ίδια συμπληρώνει: «Η αρχή στις συμμετοχές σε παρελάσεις έγινε το 2015 στα «Ελευθέρια» Κομοτηνής, με δική μας πρωτοβουλία και είχε θετική απήχηση, ενώ καθώς πολλά μέλη μας είναι Ξανθιώτες θεωρήσαμε ότι έπρεπε να παρευρεθούμε και στην παρέλαση της Ξάνθης. Και παλαιότερα εξάλλου είχαμε συμμετοχή στα «Αλεκτόρεια» που γίνονται στον Πετεινό, σε γιορτή στην παραλία Μαγγάνων και σε άλλες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ενώ ευελπιστούμε να κάνουμε στο μέλλον κάποια παρουσίαση κοντά ή μέσα στην πόλη ώστε να γνωρίσει το ξανθιώτικο κοινό τον σύλλογο μας, να δει από κοντά τα άλογα και να ενημερωθεί για τη φροντίδα τους».

Κλείνοντας τις δηλώσεις της στο «Εμπρός» η Έλλη Τσομπανίδου πρόσθεσε: «Ως Ιππικός Όμιλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, γιατί αυτός μας έδωσε την έγκριση της συμμετοχής στην παρέλαση Κομοτηνής την οποία ταλαιπωρηθήκαμε να πάρουμε αλλά και τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο που αγκάλιασε την πρόταση και συνεργάστηκε μαζί μας ικανοποιώντας τις «απαιτήσεις» που υπήρχαν για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην παρέλαση. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιστράτηγο του Δ’ Σ.Σ. για την άψογη συνεργασία και την έγκριση που έδωσε για να προπορευτούμε στην παρέλαση».

Πάντως όσοι εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα στην παρέλαση της Ξάνθης θα πρέπει να περιμένουν ένα χρόνο, όταν και θα επαναληφθεί, καθώς όπως τόνισε η πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής, καθώς η προετοιμασία των ζώων για τη συμμετοχή τους είναι αρκετά δύσκολη, έχουν αποφασίσει όπως και στην Κομοτηνή έτσι και στην Ξάνθη να συμμετέχουν μόνο στις παρελάσεις για τα Ελευθέρια της πόλης (04 Οκτωβρίου στην Ξάνθη και 14 Μαΐου στην Κομοτηνή) και όχι σε αυτές της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου.