Γιάννης Παπαδημητρίου: «Στη ζωή μου τα έχω κάνει όλα εδώ! Η Ξάνθη είναι η ομάδα της καρδιάς μου!»

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου βραβεύθηκαν 104 σημαντικές προσωπικότητες από την ιστορία του ΑΟΞ, και μια από αυτές δεν θα μπορούσε να μην είναι και ο νυν τεχνικό διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, που στην ομιλία του ήταν ιδιαίτερα εκφραστικός.

Αφού, λοιπόν, ο Γιάννης Παπαδημητρίου βράβευσε και… βραβεύθηκε για διάφορους λόγους χάρη στους οποίους έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Ξάνθης, στη συνέχεια πήρε το λόγο και ήταν ιδιαίτερα εκφραστικός για όλα τα χρόνια που έχει περάσει πλέον στην πόλη της Θράκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη ζωή μου τα χω κάνει όλα εδώ. Ούτε φαντάρος είχα πάει όταν ήρθα εδώ στα 19 μου. Δε μπορώ να

 

πω ότι αγαπούσα την Ξάνθη πριν έρθω εδώ, ούτε ότι θα έμενα στην ομάδα της Ξάνθης 21 χρόνια. Αλλά έχουν συμβεί τόσα πολλά πράγματα στα 21 αυτά χρόνια, που νομίζω ότι δικαιούμαι να λέω ότι αυτή η ομάδα είναι η ομάδα της καρδιάς μου».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Κανείς δε ξέρει για την επόμενη μέρα, έτσι είναι η ζωή. Αυτό που όμως οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να συνεχίσει αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα, και αυτό πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος όταν έρχεται στο γήπεδο, ότι δεν αγαπάει ούτε τον Πανόπουλο, ούτε τον Παπαδημητρίου, αλλά την ομάδα».

«Καταρχήν θα ήθελα να πω μια κουβέντα για τον κ. Δανιήλ που σήμερα δεν είναι εδώ και είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες προπονητικά στο ποδόσφαιρο και ένας κύριος με «Κ» κεφαλαίο. Από εκεί και πέρα να ευχαριστήσω και όλους τους προγενέστερους από εμένα που είχαν ήδη την ομάδα σε υψηλό επίπεδο πρίν έρθω εγώ και τα άλλα παιδιά και μας δώσανε την ευκαιρία να την εξελίξουμε και να την φτάσουμε ακόμα ψηλότερα», είπε στη συνέχεια στέλνοντας τις ευχαριστίες του προς όσους τον εμπιστεύθηκαν και βοήθησαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων.

Για να κλείσει λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Χρήστο Πανόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τον κόσμο για την αγάπη που μου έχει δείξει. Κλείνοντας θέλω να πω, ότι ακόμα και τώρα όταν μπάινουμε στο γήπεδο ανεξαρτήτως αποτελέσματας, όταν βγαίνουμε από αυτό είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που έχουμε κάνει γιατί ξέρω τις αρχές αυτής της ομάδας, την κουλτούρα και στο φινάλε αυτή η ομάδα και η πόλη είναι περήφανη».