Στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ο Γιώργος Βασιλειάδης! Στην Θράκη, όπου φοίτησε, πότε θα έρθει ο υφυπουργός Αθλητισμού;

 

Έναν χρόνο πριν, όταν ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε οριστεί από τον πρωθυπουργό νέος υφυπουργός Αθλητισμού στην θέση του Σταύρου Κοντονή, αρκετοί χαμογέλασαν στην Θράκη γνωρίζοντας το φοιτητικό του παρελθόν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Έναν χρόνο μετά ωστόσο, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξακολουθεί να μην έχει επισκεφθεί με την ιδιότητά του αυτή την περιοχή μας και δυστυχώς εξακολουθεί να μην έχει δοθεί λύση στα μεγαλύτερα από τα προβλήματα της περιοχής που άπτονται του υπουργείου του.

Οι σκέψεις αυτές έρχονται, διαβάζοντας κανείς ότι την Παρασκευή ο Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στα Τρίκαλα και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εκεί ΤΕΦΦΑ, ενώ την ίδια στιγμή είχε συναντήσεις με αθλητικούς φορείς της πόλης, επισκέφθηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Δημοτικό Στάδιο όπου βρίσκονται στην τελική φάση έργα χρηματοδοτούμενα από την ΓΓΑ, ενώ παρέστη στα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Μύλου Ματσόπουλου.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την ανακατασκευή του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο τη δημιουργία πίστας αθλητικής αναρρίχησης και την ολοκλήρωση του συνεδριακού-επιστημονικού κέντρου της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα του κολυμβητηρίου στο πάρκο του Άη Γιώργη που παραμένει κλειστό. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργιου η δωρεά προς τον Δήμο των μεταλλικών κερκίδων που θα απεγκατασταθούν από το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ προκειμένου να καλύψουν ανάγκες των ερασιτεχνικών γηπέδων του Δήμου.

Κατά την ομιλία του στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων ο υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σε μία από τις κορυφαίες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας και λέω κορυφαίες, διότι οι σχολές κρίνονται από το παραγόμενο επιστημονικό έργο και στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων είναι πολύ μεγάλο και υψηλού επιπέδου, κάτι που μαρτυρούν και οι δείκτες. Εδώ και 2,5 χρόνια προσπαθούμε με τη δική μας φιλοσοφία για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις Και για να μιλήσω συγκεκριμένα για τις σχολές της φυσικής αγωγής, στόχος μας είναι να τις καταστήσουμε επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της φυσικής αγωγής, να τις προσαρμόσουμε στις σύγχρονες εξελίξεις και να παρέχουμε σε αυτές τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για την ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεσή τους με τα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας και της οικονομίας αλλά και το εξωτερικό».

Αναμένουμε πλέον να δούμε πότε ο Γ. Βασιλειάδης θα επισκεφθεί και την περιοχή των φοιτητικών του χρόνων, που επίσης έχει Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, κυρίως όμως είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και χρειάζεται την διαρκή αλλά και έμπρακτη στήριξη της πολιτείας σε όλους τους τομείς, του Αθλητισμού συμπεριλαμβανομένου.