Με κορυφαίο τον Μάνταλο και αρχηγό τον Τόρο η Εθνική νίκησε την Κύπρο και είναι ένα βήμα πριν τα μπαράζ

 

Τα νέα από το Σαράγιεβο, όπου το Βέλγιο επικράτησε 4-3 της Βοσνίας μετά από ένα ματς θρίλερ, ήταν καλά για την Εθνική Ελλάδας, η οποία νίκησε με 2-1 την Κύπρο μέσα στη Λευκωσία και δείχνει να σφραγίζει την δεύτερη θέση στον όμιλο.

Ο Σκίμπε χρησιμοποίησε σχήμα χωρίς τον Χριστοδουλόπουλο βασικό, με τον Πέτρο Μάνταλο να είναι ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να δίνει την ασίστ για τον Κώστα Μήτρογλου στην ισοφάρριση και τον Βασίλη Τοροσδίδη να καταγράφει άλλο ένα ματς ως αρχηγός, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση με την Εθνική.

Ο Ξανθιώτης έλειψε από την Εθνική ομάδα στα προηγούμενα δύο ματς που απουσίασε εξαιτίας του τραυματισμού του και αυτό φάνηκε κόντρα στην Κύπρο. Κυρίως στο πρώτο μέρος πέραν των αμυντικών του καθηκόντων, βοήθησε αρκετά επιθετικά με ανεβάσματα και καλές σέντρες.  Είχε και μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά τραυματίστηκε στην επανάληψη και αντικαταστάθηκε από τον Ρέτσο.

Από την πλευρά του, ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ είχε εξαιρετική παρουσία, μοίρασε αρκετές μπαλιές και συνολικά αποτελούσε κίνδυνο για την άμυνα της Κύπρου. Εκείνος εκμεταλλεύθηκε το λάθος των κύπριων αμυντικών και έβγαλε την ασίστ στον Μητρογκόλ για την ισοφάριση, ενώ στο δεύτερο μέρος είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όμως είδε το σουτ να σταματάει στο δοκάρι του Παναγή.

Πλέον η Εθνική Ομάδα θέλει τη νίκη επί του Γιβραλτάρ την Τρίτη στο Καραϊσκάκη για να εξασφαλίσει και τυπικά την 2η θέση στον όμιλο. Από εκεί και πέρα θα περιμένει τα αποτελέσματα στους άλλους ομίλους για να δει αν θα είναι ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους δεύτερους από τους εννιά ομίλους (μόνο ένας δεύτερος δεν θα λάβει μέρος στα μπαράζ για το Μουντιάλ).

Στο παρακάτω πίνακα βλέπετε πως είναι διαμορφωμένος ο πίνακας των δεύτερων. Η Εθνική είναι πάνω από τρεις ομάδες, αλλά έχει ολοκληρώσει τα παιχνίδια της (τα ματς με τον τελευταίο κάθε ομίλου, εν προκειμένω το Γιβραλτάρ για εμάς, δεν μετράνε). Συνεπώς θέλει χονδρικά να μην νικήσει τουλάχιστον μια εκ των Ουαλία, Κροατία και Σκοτία, ώστε να μείνει στην προνομιούχο οκτάδα.