Θρακιώτικα ντέρμπι την Κυριακή στην 2η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων

 

Με νίκες ξεκίνησαν στην πρεμιέρα των προκριματικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι, ενώ αρνητικό το αποτέλεσμα είχαμε για την Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης και τον Σκακιστικό Όμιλο Φερών που επίσης κοντράρονται μεταξύ τους το πρωί της Κυριακής.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε με 4-2 την ομάδα των Φερών στον 1ο γύρο των προκριματικών της περιφέρειας ΑΜ-Θ και Σερρών για το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων –Κορασίδων, ενώ τα παιδιά της Σκακιστικής Κίνησης Αλεξανδρούπολης που μπαίνουν για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα ηττήθηκαν 0-6 από την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 και όπως αντιλαμβάνεστε είχαμε δυο θρακιώτικα παιχνίδια στα οποία οι δύο ομάδες της Αλεξανδρούπολης έπαιξαν στην έδρα τους. Θρακιώτικα ντέρμπι έχουμε όμως και στην 2η αγωνιστική της Κυριακής. Αγώνες θα γίνονται όλες τις Κυριακές του Οκτωβρίου και η ομάδα που θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Περιφέρειας, θα συμμετέχει στους τελικούς του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Στο Πρωτάθλημα της Περιφέρειας συμμετέχουν 9 ομάδες και αγωνίζονται με το ελβετικό σύστημα 4 γύρων. Την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης φιλοξενεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ενώ ο Σκακιστικός Όμιλος Φερών  υποδέχεται την Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ:

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (Κυριακή 8/10, Ωρα 10.30)