Οι λόγοι που η ΑΕ Κομοτηνής αρνήθηκε την πρόσκληση να προβιβαστεί στη Β’ Εθνική

 

Πριν δυόμισι χρόνια η ΑΕ Κομοτηνής πανηγύριζε την άνοδό της από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στα εθνικά πρωταθλήματα. Μετά από δύο σεζόν στη Γ’ Εθνική, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, δέχθηκε πρόσκληση από την ΕΟΚ να ανέβει στη Β’ Εθνική και να λάβει μέρος στον όμιλο όπου μετέχει και η Ασπίδα Ξάνθης, ωστόσο αρνήθηκε αυτήν την πρόταση και προτίμησε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον γενικό αρχηγό της ομάδας Σοφρώνη Παπουή, ζητώντας του να αιτιολογήσει την απόφαση. «Οικονομικά πέρυσι κάναμε ενα μεγάλο άνοιγμα πιστεύοντας πως θα πλαισιωθεί η προσπάθεια μας με περισσότερα άτομα αλλά δυστυχώς αυτή η σκέψη έπεσε στο κενό, οπότε δεν βγήκαν τα νούμερα και εκτεθήκαμε. Πλέον η οικονομική μας πολιτική ειναι πολυ σφιχτή με απώτερο σκοπό να φτιάξουμε ξανα το κύρος μας και παράλληλα να δημιουργηθεί ενα ανταγωνιστικό σύνολο που θα απολαμβάνει κάθε στιγμή στο γήπεδο», εξήγησε καταρχήν ο κ. Παπουής.

«Aπο τον Ιούνιο κάναμε εναν προϋπολογισμό με στόχο την παραμονή στην κατηγορία και την κάλυψη κάποιων χρεών από την προηγούμενη χρονιά, οπότε δεν είμαστε σε θέση να ρισκάρουμε με τίποτα να έχουμε επιπλέον έξοδα σε μακρινές μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις», προσθέτει και συμπληρώνει: «Το ρόστερ είναι φτιαγμένο για να έχει ανταγωνιστική πορεία στην Γ’ Εθνική και όχι  να αποτελέσει σάκο του μποξ στην Β’ Εθνική έχοντας ρόλο κομπάρσου».

Ο Σωφρόνης Παπουής αναφέρει ακόμα: «Σεβαστήκαμε την επιλογή και την γνώμη δυο παιδιών που μας στήριξαν όταν όλοι κλείνανε τις πόρτες και μας γυρνούσαν την πλάτη, του Βασίλη Στοάκη και του Μουράτ Μεχμέτ Τσαούς. Αυτά τα παιδιά δεν θα άξιζαν για κανέναν λόγο να ταλαιπωρούνται μια χρονιά ακόμα χωρίς λόγο και στόχο. Ειμαι σίγουρος ότι έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Γ’ Εθνικής».

Τέλος ο κ. Παπουης σχολίασε ότι με όλα τα έξοδα να βαραίνουν πλέον τις ομάδες (οδοιπορικά, διαιτησίες, γραμματείες και μεταφορικά διαιτητών) «νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τις ομάδες είμαστε ήρωες παρά τα λάθη που κάνουμε κατά καιρούς», ενώ σε ερώτημα για αυτά τα λάθη στα οποία αναφέρθηκε, ο γενικός αρχηγός της ΑΕ Κομοτηνής σχολιάζει: «Λάθη δεν κάνουν όσοι είναι σπίτι τους και κοιμούνται. Εμεις κάναμε λάθη αλλα πλέον μάθαμε απο αυτά και είμαστε πιο έτοιμοι».