Αίτημα του αντιπροέδρου της Ξάνθης να εφαρμοστεί μέτρο της διοίκησης Γκιρτζίκη που αναίρεσαν οι επόμενες

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας (και αντιπρόεδρος της Ξάνθης) Γιώργος Στράτος, έβαλε το εξής θέμα: Ζήτησε να μειωθεί από 3% σε 1% το ποσοστό που πρέπει να αποδίδεται στην ομοσπονδία για κάθε μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

Το καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρεται ότι το ποσοστό αυτό πρέπει να είναι έως 5%. Η προηγούμενη αιρετή διοίκηση, δηλαδή αυτή του Γιώργου Γκιρτζίκη, το είχε μειώσει σε 1%, όμως η νέα διοίκηση το επανέφερε στο 3%.

Στο αίτημα της Σούπερ Λίγκας η ΕΠΟ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA που αποκάλυψε και το σχετικό θέμα, η απόφαση θα είναι αρνητική.

Άλλωστε για την ΕΠΟ μεταγραφές όπως αυτή του Ρέτσου, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έφτασε τα 22 εκατομμύρια ευρώ, σημαίνει ότι με βάση το 3% θα βάλει στα ταμεία της αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο Ολυμπιακός και τα οποία δεν θέλει να χάσει, ειδικότερα όταν υπάρχει μαύρη τρύπα 13 εκατομμυρίων ευρώ και η πρόκριση στο Μουντιάλ, που θα αποτελούσε οικονομική ανάσα είναι επισφαλής.

Ωστόσο το γεγονός που καταγράφεται είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης ως πρόεδρος της Super League ζήτησε να εφαρμοστεί μια διάταξη που είχε ψηφίσει η διοίκηση Γκιρτζίκη και ήταν σαφώς υπέρ των σωματείων αλλά αναίρεσαν οι επόμενες της ΕΠΟ…