Α2 Γυναικών: Πρεμιέρα με τρεις αγώνες και… βλέψεις ανόδου για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Τα Διασυλλογικά πρωταθλήματα δίνουν συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στην αγωνιστική δράση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με τα βλέμματα να πέφτουν κυρίως στην Α2 Εθνική Κατηγορία, καθώς το Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αρχίζει το πρωτάθλημα των γυναικών, ενώ θα διεξαχθούν η 4η, 5η και 6η αγωνιστική στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών.

Οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν σε δύο ημέρες, όμως επειδή την Κυριακή υπάρχει στο Σ.Ε.Φ. το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα μπάσκετ η αστυνομία επέτρεψε μόνο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε άλλες αίθουσες του σταδίου. Το άσχημο βέβαια, είναι ότι από την αναγκαστική αλλαγή θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κόπωση στις ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να δώσουν από τρία παιχνίδια σε μία μέρα.

Ανάμεσά τους και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που ξεκινά τον μαραθώνιό του στην Α2 Γυναικών. Η φετινή Α2 γυναικών περιλαμβάνει 8 ομάδες. Πέντε είναι από την Αττική, δύο από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από την Πάτρα, γι’ αυτό πέρα από την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί κάποια παιχνίδια και σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

Προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και πέρα από τις αλλαγές, που γενικά έχουν γίνει στα ρόστερ των ομάδων, είναι ελκυστικό το στοιχείο της παρουσίας ξένων αθλητριών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, «για τις πρώτες θέσεις φαίνεται ότι θα «μονομαχήσουν» ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο Άρης 2006, ενώ ούτε οι δύο θέσεις του υποβιβασμού δείχνουν να ξεκαθαρίζουν εύκολα».

Συνεπώς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο (πέρυσι αν και νεοφώτιστος την έχασε στο τέλος), ενώ θυμίζουμε ότι η κορυφή δίνει αυτόματα άνοδο, ενώ η 2η και η 3η ομάδα της βαθμολογίας πάει σε μπαράζ. Η Καβάλα ενισχύεται με τις διεθνείς Βουλγάρες Μαρία Γιόβκοβα και Κριστίνα Βραμενκαλίεβα, οι οποίες με την ομάδα από το Πλόβντιβ, όπου αγωνίζονται στην πατρίδα τους πήραν πέρσι τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Αξιόλογες Βουλγάρες αθλήτριες έχουν επίσης στις τάξεις τους o Γ.Α.Ο. Πειραιά (τη Μιχαέλα Ντίμοβα), οι Φοίνικες Πάτρας (τη Νάντια Ούμπτσεβα) και ο Άρης 2006 (τη Βενέλινα Τσβέτκοβα).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανανέωσε την συνεργασία του με την Βάνια Ζάνεβα, ενώ επέστρεψε και η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδος του ομαδικού Θεοδώρα Βασιλείαδου που μαζί και με την αρχηγό της ομάδας Παναγιώτα Μούρου θα αποτελέσουν τη βασική τριάδα. Με αυτά τα δεδομένα τραβάνε την προσοχή με το… καλημέρα οι αναμετρήσεις του Γ.Α.Ο.Π. με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και του Άρη 2006 με την Καβάλα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Ωρα 11:00):

Αθηνά Μαγκουφάνας-Φοίνικες Πάτρας

Α.Ο. Άρης 2006-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Α.Ο. Καρέα-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Ωρα 14:00):

Φοίνικες Πάτρας-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Καρέα

Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Ο. Άρης 2006

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Ωρα 17:00):

Α.Ο. Άρης 2006-Φοίνικες Πάτρας

Α.Ο. Καρέα-Αθηνά Μαγκουφάνας

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Π.Κ.Δ. Ταύρου