Την Κυριακή ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Μνημείων Βορείου Έβρου με συμμετοχές και από Βουλγαρία και Τουρκία

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι δρόμοι του Βορείου Έβρου θα γεμίσουν με ποδήλατα και ποδηλάτες όλων των ηλικιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Ο αγώνας γίνεται σε μια μοναδική και δύσκολη διαδρομή λόγω του ορεινού τμήματος της. Είναι ο μοναδικός επίσημος ποδηλατικός αγώνας που γίνεται στον Έβρο ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.

Η έναρξη της εκδήλωσης με την ονομασία «3ος Ποδηλατικός Γύρος Μνημείων Βορείου Έβρου» θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 112 χιλιομέτρων.

11:00 π.μ. εκκίνηση Διασυλλογικού Ανδρών- Εφήβων

11:05 π.μ. εκκίνηση κατηγορίας OPEN

Πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή στις 14:15 

Η Διαδρομή του αγώνα των 112 χιλιομέτρων: Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας με κατεύθυνση βόρεια επί της Κωνσταντινουπόλεως,Έξοδος από τον βόρειο κόμβο της πόλης και είσοδος στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού. Έξοδος στον κόμβο Δικαίων στην παλαιά εθνική οδό προς Ορμένιο, Πετρωτά, Πεντάλοφο, Κόμαρα, Ελιά, Πλάτη, Άρζο, Καναδά και είσοδος στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού από κόμβο Μαρασίων με κατεύθυνση νότια προς Ορεστιάδα. Έξοδος στον βόριο κόμβο Ορεστιάδας (με φωτεινή σηματοδότηση) επί της Κωνσταντινουπόλεως προς την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας (τερματισμός).