Συγκίνηση στην παρουσίαση του λευκώματος για τα 90 χρόνια του Ορέστη Ορεστιάδας (+photos)

 

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας από τους συγγραφείς του Νίκο Κούκλατζη και Χρήστο Χρηστούδη το λεύκωμα με την ιστορία του Ορέστη Ορεστιάδας, το οποίο περιλαμβάνει πλούσιο και σε μεγάλο βαθμό σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα 90 χρόνια της ομάδας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε  ατμόσφαιρα συγκίνησης, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης  Μαυρίδης αλλά φυσικά και ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξης Δημητριάδης, οι οποίοι αμφότεροι προλογίζουν το λεύκωμα.

Οι περίπου 400 φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για να καταδείξουν την ιστορία του συλλόγου είναι ενδεικτικές, αφού οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από τα προσωπικά αρχεία κυρίως παλαιών ποδοσφαιριστών, που με μεγάλη προθυμία τις διέθεσαν ξεπερνούν τις 2.000.

Οι δυο συγγραφείς, από τους οποίους ο Χρηστούδης είναι ως γνωστό και προπονητής της πρώτης ομάδας του Ορέστη στη φετινή χρονιά, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έκαναν για την συγκέντρωση του υλικού, την ταξινόμηση του και την δημιουργία του λευκώματος αυτού που σίγουρα αποτελεί  ένα σημαντικό αποτύπωμα της 90χρονης ιστορίας του συλλόγου της Ορεστιάδας.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης απ’ την πλευρά του, τόνισε ότι ο δήμος στήριξε την έκδοση του βιβλίου και ευχαρίστησε τους δυο συγγραφείς για την δουλειά τους και την ιστορική αναδρομή που έκαναν και μέσα από την οποία αποτυπώνεται και η ιστορία της πόλης της Νέας Ορεστιάδας. Στην εκδήλωση παρέστησαν και τα άλλα μέλη της διοίκησης του Ορέστη και φυσικά παλαίμαχοι παίκτες και φίλαθλοι της ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του επετειακού – συλλεκτικού λευκώματος για τα 90 χρόνια του Ορφέα μπορούν να απευθύνονται στον Ευάγγελο Τοκαμάνη (στο τηλέφωνο 6932525222).