Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής έγινε και… Ξάνθης και τα άλογά του συμμετείχαν για πρώτη φορά στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου

 

Φέτος η παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη είχε έχει κάτι το διαφορετικό. Για πρώτη φορά ο Ιππικός όμιλος Κομοτηνής-Ξάνθης παρέλασε με τα άλογα του, δίνοντας μια άλλη αίσθηση σε αυτή την γιορτή της πόλης από την απελευθέρωση από τους Βούλγαρους.

Πρόκειται για τον Ιππικό Όμιλο που εδρεύει στην Κομοτηνή και μετά από αρκετά χρονοβόρες διαδικασίες, κέρδισε τα τελευταία δύο χρόνια το στοίχημα της συμμετοχής του στις παρελάσεις της πρωτεύουσας της Ροδόπης. Λόγω του ότι πλέον πολλά μέλη του είναι από την Ξάνθη, αφενός έχει μετονομαστεί σε Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής – Ξάνθης, αφετέρου φέτος έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να παρελάσουν και στην τοπική γιορτή της Ξάνθης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Ξάνθης, ό,τι πιο έγκυρο μπορεί να αναζητηθεί για την υπόθεση, ο Ιππικός Όμιλος  πραγματικά τα κατάφερε την τελευταία στιγμή καθώς πήρε την άδεια μόλις την τελευταία μέρα. Έτσι, εννιά άλογα ντυμένα αναλόγως με τους αναβάτες τους έδωσαν μια διαφορετική ομορφιά στην παρέλαση.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής – Ξάνθης ιδρύθηκε το 2006 στην Κομοτηνή και τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό του συμπεριλαμβάνονται πολλά μέλη από την Ξάνθη. Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση του φίλιππου πνεύματος, της ελεύθερης και αθλητικής ιππασίας, καθώς και η προστασία της προς εξαφάνισης φυλής αλόγων της Ροδόπης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στον σύλλογο ανήκουν άλογα και αθλητές με μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς αγώνες ιππικής αντοχής.

Η φωτογραφία προέρχεται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Μαχητής» ενώ το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από την ιστοσελίδα xanthi2: