Επιστολή του Βίτορ Περέιρα στους προέδρους των Επιτροπών Διαιτησίας των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

 

Ο αρχιδιαιτητής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα με επιστολή του προς τις Ενώσεις προανήγγειλε σημαντικά μέτρα για την διαιτησία και σύντομα.

Η επιστολή εστάλη προς όλες τις ΕΠΣ, άρα και τις τρεις του γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης, με αποδέκτη τον εκάστοτε πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κάθε Ένωσης. Η επιστολή εστάλη την Δευτέρα και έχει ως εξής:

Κύριε πρόεδρε και αγαπητέ συνάδελφε,
Αρχικά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου ευγνωμοσύνη για το ότι επιλέχθηκα για ένα τόσο σημαντικό καθήκον ως πρόεδρος της ΚΕΔ της ΕΠΟ. Θα ήθελα επίσης να δείξω και να δηλώσω με πεποίθηση και εμπιστοσύνη την εξ ολοκλήρου προθυμία και δέσμευσή μου, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κύριο Βαγγέλη Γραμμένο και την Εκτελεστική Επιτροπή του, τους συναδέλφους μου στην ΚΕΔ, όλους τους διαιτητές από όλες τις κατηγορίες και προφανώς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και τις Επιτροπές Διαιτησίας – όλοι μαζί!!!! – να συνεισφέρουμε στην ανάπλαση της διαιτησίας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η επιτυχία του ποδοσφαίρου για την κοινωνία, έναν μέσον ενστάλαξης συλλογικής ευτυχίας και εθνικής υπερηφάνειας. Αυτή είναι η αντίληψη που πρέπει να μας ωθήσει μπροστά ώστε να συνεισφέρουμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και τα νέα παιδιά να κάνουν το ποδόσφαιρο μία χαρούμενη γιορτή. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί, σε ένα ήρεμο περιβάλλον και με μία σχέση αρμονίας και εμπιστοσύνης, μπορούμε να πετύχουμε τα τόσο επιθυμητά αποτελέσματα.
Δεν είμαι ούτε Μεσσίας ούτε εθνοσωτήρας αλλά πιστεύω ότι η εθνική και η διεθνής μου εμπειρία μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα σταθερότητας που είναι απολύτως απαραίτητη στην συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ύστερα από εξονυχιστική ανάλυση θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα σημαντικά μέτρα που θεωρούμε σημαντικά και επωφελή για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα.
Θέματα όπως η εισροή και η διατήρηση νέων διαιτητών, προγράμματα εκπαίδευσης και εξέλιξης υποσχόμενων διαιτητών και η αξιολόγηση διαιτητών και η – κατά συνέπεια – άνοδος και υποβιβασμός τους, θα είναι επίσης ένα σημαντικό καθήκον για εμάς καθώς και μερικές τροποποιήσεις στην οργάνωση της διαιτησίας. Ωστόσο μόνο με την δική σας υποστήριξη ως προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων σας και της ομάδα σας θα επιτύχουμε σε αυτό το σημαντικό μας καθήκον. Σίγουρα πολύ σύντομα θα έχουμε ευκαιρίες να συνεργαστούμε στα σχέδιά μας με στενή αλληλεπίδραση. Στο κάτω κάτω όλοι στην ίδια βάρκα είμαστε. Δια μέσου μίας ισχυρής επένδυσης στην εκπαίδευση και ανάπτυξη όλων των ανθρώπινων πόρων εμπλεκομένων με την διαιτησία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την κάθε στιγμή μία ευκαιρία μάθησης. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω αγαπητέ συνάδελφε ότι εγώ και η ΚΕΔ θα πάρουμε αποφάσεις με έναν εντελώς ανεξάρτητο και αμερόληπτο τρόπο.
Τέλος αφήστε με να ευχηθώ σε εσάς και την ομάδα σας καλή επιτυχία στην έναρξη της τρέχουσας αθλητικής χρονιάς.
Σας ευχαριστώ και περιμένω με ανυπομονησία να δουλέψουμε μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Με εκτίμηση, πρόεδρος ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.