Αρνήθηκε η ΑΕ Κομοτηνής την πρόσκληση της ΕΟΚ να ανέβει άμεσα στη Β’ Εθνική και να λάβει μέρος στον όμιλο της Ασπίδας Ξάνθης

 

Ο Πιερικός Αρχέλαιος αποχώρησε τελικά από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Μπάσκετ και όπως είχε γράψει εδώ και μήνες το ThrakiSportS, βλέποντας πως οδηγούνταν τα πράγματα, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εστάλη στο… παρά πέντε της έναρξης των πρωταθλημάτων πρόσκληση για απευθείας άνοδο στη Β’ Εθνική.

Συνεπώς η Θράκη θα είχε στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής δύο ομάδες εφόσον συνέβαινε αυτό, ενώ παράλληλα στο κενό που θα δημιουργούνταν στην Γ’ Εθνική δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο, με την μορφή ντόμινο, να δινόταν πρόσκληση για άνοδο στην φναλίστ του τελικού του περσινού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, που ήταν το Δημοκρίτειο Κομοτηνής.

Τίποτα από αυτά ωστόσο δεν θα συμβεί, αφού με επίσημο έγγραφό της η διοίκηση της ΑΕ Κομοτηνής απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας να καλύψει το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Πιερικού Αρχέλαου από την Β’ Εθνική. Προφανώς οι άνθρωποι της ΑΕΚ αισθάνθηκαν ότι δεν διαθέτουν το κατάλληλο ρόστερ και ίσως και την οικονομική δυνατότητα για τα επιπλέον ταξίδια και απέρριψαν την χρυσή ευκαιρία που τους δόθηκε να ανέβουν κατηγορία.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και με δεδομένο ότι δεν είχαν γίνει άλλοι αγώνες μπαράζ στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε ο Βόρειος Όμιλος της Β’ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχει και η Ασπίδα Ξάνθης, να διεξαχθεί με μια ομάδα λιγότερη και οι ομάδες να έχουν ρεπό όταν καλούνται βάσει της κλήρωσης να παίξουν με τον αποχωρήσαντα Πιερικό Αρχέλαο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά την αποχώρηση του Σωματείου ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας (2ος όμιλος) και τη μη αποδοχή κάλυψης της θέσης από το σωματείο ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που είχε προτεραιότητα ανόδου από του αγώνες κατάταξης, στο ως άνω Πρωτάθλημα, με την υπ’ αριθ. 45/02-10-2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. η θέση θα μείνει κενή και οι ομάδες που αγωνίζονταν με το ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ θα έχουν ρεπό».