Στον αέρα(;) ο ερχομός στην Ξάνθη της Εθνικής του 2004 για τις εκδηλώσεις των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΑΟΞ

 

Από το ThrakiSportS πληροφορηθήκατε πρώτοι πριν πέντε μέρες την πρόθεση που υπήρχε από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ξάνθη να καλέσουν στην πόλη για το προσεχές Σαββατοκύριακο τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 για ένα ξεχωριστό φιλικό με την Μεικτή Παλαιμάχων του ΑΟΞ, για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση του μεγάλου συλλόγου της Θράκης.

Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν κάποια σύννεφα στον όλο σχεδιασμό. Αν και είχε ακουστεί και γραφτεί ότι έχουν γίνει κρούσεις σε Ζαγοράκη, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Χαριστέα, Δέλλα και τον «δικό μας» Ζήση Βρύζα ώστε να παραστούν σε αυτό το φιλικό, τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί εντονότατη φημολογία ότι Εθνική Ομάδα του 2004, με την μορφή για παράδειγμα που την είδαμε και την θαυμάσαμε στο Ηράκλειο της Κρήτης, δεν θα δούμε.

«Οριστικά δεν μπορεί να έρθει η πρωταθλήτρια ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔ0Σ του 2004 στις εκδηλώσεις του ΔΗΜ0Υ Ξάνθης το προσεχές τριήμερο!», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο γνωστός παλαίμαχος αθλητικογράφος της Ξάνθης Γιάννης Τσιλιγγιρίδης, που αν μη τι άλλο διαθέτει καλή πληροφόρηση σε τέτοια θέματα. Ωστόσο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παύει να μιλά για αυτόν τον αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη που αποκάλυψε το ThrakiSportS, το κόστος των εκδηλώσεων που ουσιαστικά θα είναι για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ αναμένεται να ξεπεράσει τις 11.000 ευρώ αλλά τα πιο πολλά από αυτά τα χρήματα αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, την φιλοξενία και την διατροφή των μελών της Εθνικής Ομάδας του 2004 και των συνοδών τους.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η πληροφορία που μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο περί μη έλευσης τελικά της Εθνικής Ομάδας του 2004. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Δήμο Ξάνθης και ΠΑΕ Ξάνθη συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ και αυτό σημαίνει ότι (με ή χωρίς την Εθνική του 2004) το σχέδιο για τις εκδηλώσεις το προσεχές τριήμερο για την επέτειο της ίδρυσης του ΟΟΞ προχωρά κανονικά.