Γ’ Εθνική: Από τρεις μέχρι… εννιά ομάδες η Θράκη στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς

 

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε, δυο ομάδες της Θράκης ξεκίνησαν με το δεξί επιτυγχάνοντας νίκες, τρεις ξεκίνησαν με το αριστερό γνωρίζοντας ήττες και κάθε βαθμός μετράει.

Επειδή δεν έχει γίνει κατανοητό, στο φετινό πρωτάθλημα από τον Α’ Όμιλο όπου μετέχουν 12 ομάδες θα υποβιβαστούν οι πέντε τελευταίες, δηλαδή όσες καταλάβουν από την όγδοη θέση και κάτω, όπως άλλωστε αναφέρει και η σχετική προκήρυξη.

Συνεπώς υπάρχει το θεωρητικό ενδεχόμενο να υποβιβαστούν και οι πέντε ομάδες της Θράκης και κατά συνέπεια στο νέο πρωτάθλημα να μετέχουν μόνον οι τρεις πρωταθλήτριες των ισάριθμων ΕΠΣ του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, αφού υπενθυμίζεται ότι και την φετινή χρονιά όλοι οι πρωταθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων θα ανέβουν απευθείας.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να σωθούν και οι πέντε ομάδες της Θράκης οπότε αν προσθέσουμε και τις τρεις που δεδομένα θα ανέβουν, θεωρητικά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο για οκτώ εκπροσώπους από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Ωστόσο, αν, λέμε αν, κατακτήσει κάποια άλλη θρακιώτικη ομάδα και το Κύπελλο Ερασιτεχνών από αυτές που δεν θα έχουν έτσι κι αλλιώς δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική, τότε δεν αποκλείεται να δούμε και ένατο εκπρόσωπο από την Θράκη. Απίθανο; Φαντάζει πως ναι, αλλά έστω και με απειροελάχιστες πιθανότητες, το σενάριο υπάρχει.