Ο «δάσκαλος» που έγραψε τους στίχους, μελοποίησε και ενορχήστρωσε τον νέο ύμνο της ΑΕ Διδυμοτείχου

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου επιστρέφει στα σαλόνια των εθνικών πρωταθλημάτων και για πρώτη φορά στην 84χρονη ιστορία της αποκτά ύμνο, χάρη στον «δάσκαλο» Γιώργο Μανάκα.

Ο λόγος για τον βραβευμένο Διδυμοτειχίτη συνθέτη, μαέστρο και παιδαγωγό, ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Διδυμοτείχου.

Ο Μανάκας δέχθηκε το καλοκαίρι την πρόταση από τους παράγοντες της ΑΕΔ Σάκη Κατσίκα και Δημήτρη Πολύμη για να γράψει έναν ύμνο για τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου.

Ο ίδιος αποδέχθηκε αφιλοκερδώς την πρόταση – πρόκληση και συνέθεσε έναν ύμνο για βαρύτονο τενόρο, στον οποίο μετέχουν δύο ανδρικές φωνές αλλά και παιδική χορωδία.

Ο Μανάκας έγραψε τους στίχους και στην συνέχεια προχώρησε στην μελοποίηση αλλά και την ενορχήστρωση ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

«Το έκανα με αγάπη για την πόλη μου, το Διδυμότειχο, αλλά και την ΑΕΔ, που παρακολουθούσα στις μεγάλες τις στιγμές στα παιδικά μου χρόνια, τέλη δεκαετίας του ’70 και αρχές της δεκαετίας του ’80», λέει ο κ. Μανάκας.

Το Δ.Σ. της ΑΕ Διδυμοτείχου έχει ευχαριστήσει δημοσίως τον Γιώργο Μανάκα για την αφιλοκερδή προσφορά του στον σύλλογο και την αγάπη που δείχνει για τον σύλλογο.

Η πρώτη μετάδοση του ύμνου θα γίνει στις 3.30 το μεσημέρι, μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Νέστο Χρυσούπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.