Μετάλλια και για Έβρο και για Ροδόπη και για Ξάνθη στο Πανελλήνιο Εφήβων – Νεανίδων της Χαλκίδας

 

Τρία μετάλλια, όλα χάλκινα, κατάφεραν να κατακτήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Θράκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό της Χαλκίδας και μάλιστα οι επιτυχίες μοιράζονται και στους τρεις νομούς του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Το τελευταίο χρονικά ήρθε το απόγευμα της Κυριακής από την Βασιλική Μπαξεβάνη του Αθλητικού Συλλόγου Ταεκβοντό Κομοτηνής, η οποία ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των +68 κιλών, των βαρέων βαρών δηλαδή όπου συμμετείχαν 21 αθλήτριες. Το χρυσό πήρε η Σεβαστή Γαβριηλίδου από τα Γιαννιτσά και το αργυρό η Ιωάννα Σιαίνη του Τυρνάβου.

Το Σάββατο είχαν έρθει τα πρώτα δύο μετάλλια. Τα κατέκτησαν στα -52 κιλά νεανίδων η Μαρία Τσίγκρου του Αθλητικού Συλλόγου Ορέστης Βασίλης Ξάνθης  και η Στεφανία Σαββοπούλου του Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας στα -68 κιλά.

Στην κατηγορία της Τσίγκρου συμμετείχαν 35 άτομα και η Ξανθιώτισσα είδε την Παρασκευή Παϊταρίδου από τα Τρίκαλα να κατακτά το χρυσό και την Κατερίνα Στεφάνου του Δία Ιωαννίνων να φτάνει στον τελικό αλλά να περιορίζεται στο ασημένιο.

Η Σαββοπούλου είχε 19 αντιπάλους στην κατηγορία των -68 κιλών με την Μαρία Κουκουμέλου από την Αργολίδα να κατακτά το χρυσό και την Μαρία Λάμπρου από την Πάτρα το ασημένιο.