Γ’ Εθνική: Το πρωτάθλημα στη σέντρα! ΑΕΔ και Σιδηροχώρι εντός, Άβατο στην Καβάλα και ντέρμπι Ορφέα-Προσκυνητών από τα παλιά (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μετά από δύο αναβολές, ήρθε η ώρα για την σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που φέτος διεξάγεται σε οκτώ ομίλους και έχει για πρώτη φορά πέντε εκπροσώπους από την Θράκη.

Πέρα από τους «παλιούς» Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών που τίθενται μάλιστα αντιμέτωποι στην πρεμιέρα στο γήπεδο του ΑΟΞ, στον πρώτο όμιλο της φετινής σεζόν, όπου θα μετέχουν 12 συνολικά ομάδες, λαμβάνουν μέρος και οι τρεις πρωταθλήτριες των νομών της Θράκης.

Ιστορική η ημέρα για την ΑΕ Διδυμοτείχου που φιλοξενεί στο γήπεδό της τον Νέστο Χρυσούπολης. Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου επιστρέφουν μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες στα εθνικά πρωταθλήματα και θα αποτελούν την μοναδική εκπρόσωπο του νομού Έβρου σε αυτά.

Το γήπεδο του Διδυμοτείχου, που ανακαινίστηκε στην διάρκεια του καλοκαιριού, θα φορέσει τα γιορτινά του ενώ από τα μεγάφωνά του μισή ώρα πριν την έναρξη θα ακουστεί για πρώτη φορά και ο καινούριος ύμνος της ΑΕΔ, με την γενική είσοδο να έχει οριστεί στα 10 ευρώ και στα 5 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και ανέργους.

Εξίσου ιστορική η ημέρα και για τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης, την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, που χρησιμοποιώντας ως έδρα το ΔΑΚ Κομοτηνής θα υποδεθχεί το απόγευμα τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στον πρώτο αγώνα στα χρονικά του συλλόγου της Ροδόπης στη Γ’ Εθνική.

Πρεμιέρα όμως και για τον Άρη Αβάτου που ταξιδεύει στην γειτονική Καβάλα και αντιμετωπίζει τον τοπικό ΑΟΚ, το μεγαλύτερο ίσως όνομα του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά την οριστική άνοδο της Δόξας Δράμας στην Football League. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας υποδέχεται τους Προσκυνητές.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας (όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 και μεταδίδονται ζωντανά από το ThrakiSportS που και φέτος θα προσφέρει λεπτό προς λεπτό τι κάνουν οι ομάδες της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα): ΑΕ Διδυμοτείχου – Νέστος Χρυσούπολης, Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Απόλλων Παραλιμνίου, ΑΟ Καβάλας – Άρης Αβάτου, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής – Αετός Ορφανού και Ελπίδα Σκουτάρεως – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΒΑΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ