ΕΠΣ Θράκης: Έβαλαν… τσιρότα στα επίμαχα σημεία της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων για να μην μηδενιστούν ξανά

 

Με την επετειακή φανέλα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ΠΑΕ Ποντίων, όπου αντιμετώπισε την Ένωση Ασωμάτων για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης.

Η αντίδραση του διαιτητή της αναμέτρησης Τάσου Ντοσίδη ήταν η ίδια με εκείνη του Στέφανου Κουμπαράκη δύο εβδομάδες πριν για το Κύπελλο, δηλαδή διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την έναρξη της αναμέτρησης με την συγκεκριμένη φανέλα, εφόσον αναγράφει τα συνθήματα «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ» που θεωρούνται πολιτικά σύμφωνα με την γνωμάτευση νομικού συμβούλου της ΕΠΟ.

Αποτέλεσμα; Μετά από διαβουλεύσεις, τελικά να ξεκινήσει το παιχνίδι με μισή ώρα καθυστέρηση αφού οι παράγοντες της ΠΑΕ Ποντίων φρόντισαν να καλύψουν με… τσιρότο τις συγκεκριμένες φράσεις που ενοχλούσαν και ήταν τυπωμένες στην φανέλα. Η φωτογραφία – ντοκουμέντο του ThrakiSportS αποκαλύπτει την λύση η οποία δόθηκε.

Από την ΠΑΕ Ποντίων διευκρινίζουν ότι η λύση αυτή είναι προσωρινή και ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δικαίωμα να αγωνίζονται με την φανέλα που πιστεύουν ότι τιμά τους προγόνους τους, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα συνθήματα δεν είναι πολιτικά και δεν προκαλούν. Μέχρι ωστόσο να βγει απόφαση από την ΕΠΟ, έχουν βρει αυτήν την λύση.

Μένει βέβαια να φανεί αν η λύση αυτή θα γίνει εν τέλει αποδεκτή. Ο διαιτητής επέτρεψε την έναρξη και την διεξαγωγή της αναμέτρησης με τους παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων να φοράνε κανονικά την απαγορευμένη φανέλα και τα… τσιρότα επάνω στις συγκεκριμένες φράσεις, ωστόσο το όλο σκηνικό αναγράφεται στο φύλλο αγώνος και λογικά θα απασχολήσει εκ νέου την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης.