ΕΠΣ Θράκης: Κληρονομιά -2 βαθμών από το περσινό πρωτάθλημα για τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες ένα δυναμικό μεταγραφικό ντεμαράζ και ξεκινά για πολλούς το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης ως μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο θα έχει και ένα μικρό μειονέκτημα στην προσπάθεια αυτή σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Η ομάδα του Ιάσμου κουβαλάει από πέρυσι μία τιμωρία αφαίρεσης δύο βαθμών. Ήταν το περίφημο επεισοδιακό παιχνίδι με την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, εξαιτίας της οποίας ο Ίασμος είχε τιμωρηθεί και με δυο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών αλλά και αποβολή από το πρωτάθλημα για μια αγωνιστική.

Πέρα ωστόσο από εκείνες τις ποινές και τις ατομικές (παράγοντας της ομάδας είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ και αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους για έναν χρόνο), όπως πληροφορείται το rodopisports και προβλέπει πράγματι ο ΚΑΠ, μεταφέρθηκε και μια ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών για το επόμενο πρωτάθλημα, αυτό που ξεκινά το Σάββατο.

Αυτό σημαίνει ότι ο ομάδα του Πέτρου Βιόπουλου, που έχει εντυπωσιάσει με τις μεταγραφικές τις κινήσεις το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωνα βέβαια την ανακοίνωση του Ογκουνσότο, δεν θα εχει την ιδια αφετηρία με τις υπόλοιπες ομάδες όσον αφορά στην βαθμολογία. Ωστόσο, όπως σχολιάζει ο Γ. Σκουταρίδης, δεν θα ειναι η πρώτη φορα που ο Μεγας Αλεξανδρος Ιάσμου θα βρεθεί σε αυτή την θέση.

«Και πριν απο τρια χρόνια ξεκινούσε το πρωτάθλημα της Α2, τοτε, με -6 και απο οτι φάνηκε στην πορεία του πρωταθλήματος οι βαθμοί αυτοί του στοίχησαν το πρωτάθλημα». Μένει να δούμε αν αυτή η τιμωρία θα αποδειχθεί το ίδιο καθοριστική, δεδομένου ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έχει βάλει ξεκάθαρο στόχο φέτος την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ Εθνική…