Το μήλο κάτω από τη μηλιά! Μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αναρρίχησης για την κόρη του Αρχοντή Εξακοΐδη!!!

 

Εκείνος εκπαιδευτής ορειβασίας αναρρίχησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας, οδηγός βουνού και ενεργό μέλος του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Η αγάπη του για την αναρρίχηση και τις συγκινήσεις που αυτή προσφέρει, μεταλαμπαδεύτηκε στην κόρη του, τα πρώτα μαθήματα έγιναν στην πίστα αναρρίχησης στην Κομοτηνή και πλέον η νεαρή Όλγα μπορεί να καμαρώνει για το μετάλλιο της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων, έχοντας στο πλευρό της τον περήφανο πατέρα Αρχοντή Εξακοΐδη.

Στις 23 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στα Σκόπια το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δυσκολίας στις κατηγορίες νέων. Εκεί ήταν παρούσα η Κομοτηνή και ο Ορειβατικός Σύλλογος με την νεαρή αθλήτρια που είχε την ευκαιρία να αναμετρηθεί με ισοδύναμους γενικά αντιπάλους και να αποκομίσει εμπειρίες με συναθλητές των γειτονικών κρατών.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Χρόνος”, στους αγώνες συμμετείχαν οι αθλητές της Εθνικής και της Προεθνικής Ομάδας, όπως και οι αθλητές που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέλαβαν μία από τις 6 πρώτες θέσεις στο αγώνισμα της Δυσκολίας. Το τελευταίο ίσχυε και για τις προ αγωνιστικές κατηγορίες.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 5 χώρες και 90 αθλητές. Την ελληνική αποτελούσαν 26 αθλητές, οι οποίοι αποκόμισαν συνολικά 11 μετάλλια. Ένα από αυτά κρεμάστηκε στο λαιμό της Όλγας Εξακοΐδου αφού αναδείχθηκε  3η στη κατηγορία Υοuth C, ηλικίες 12-14.

Για να φτάσει η νεαρή Όλγα στην κατάκτηση ενός μεταλλίου είχε προηγηθεί μεθοδική προπόνηση, υπό τις οδηγίες του πατέρα της. Και όλα αυτά φυσικά στην αναρριχητική πίστα της Κομοτηνής που βρίσκεται μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου & 2ου Τ.Ε.Ε, στην περιοχή Εκτενεπόλ (απέναντι από το ΟΑΕΔ).

Η πίστα ανήκει στον ΕΟΣ Κομοτηνής και χάρη στις βελτιώσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει σε αυτήν έχει μεγαλύτερο ανάπτυγμα στην πίστα σε ύψος αλλά και σε πλάτος.

Εκεί ο Κομοτηναίος ορειβάτης και εκπαιδευτής ορειβασίας αναρρίχησης στην ελληνική ομοσπονδία ορειβασίας Αρχοντής Εξακοΐδης, μαθαίνει τα μυστικά της αναρρίχησης σε παιδιά και εφήβους που ενδιαφέρονται για το άθλημα.

Παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις για την ασφάλεια των αθλητών, οι οποίοι μαθαίνουν ότι η αναρρίχηση, είναι ένα ξεχωριστό, απαιτητικό άθλημα που διεξάγεται κυρίως στη φύση και μας φέρνει σε απευθείας επαφή μαζί της. Η αναρρίχηση προσφέρει μια μοναδική αίσθηση περιπέτειας και ελευθερίας.

Τη δική της περιπέτεια στις πίστες των Σκοπίων έζησε η Όλγα, κατακτώντας επάξια μία θέση ανάμεσα στους νικητές.